eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Össztűz Mikolára

Az MSZP, az SZDSZ és az MDF is elítélte a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének a határon túli magyarok állampolgárságával összefüggő kijelentését. A nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke azt mondta: a Fidesz nem akar választójogot adni a határon túliaknak.

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke szerint nem lehet voksvadászattá és pártpolitikai kampánykérdéssé silányítani a nemzet ügyét, az SZDSZ pedig úgy véli: Mikola István bevallotta, hogy a Fidesznek csak a határon túli magyarok szavazata kell.

Az MDF-es Csapody Miklós közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz politikai nézetek nélküli szavazógépnek tekinti a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyarokat.

A nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a határon túl élő magyaroknak azokat a szándékait kívánják támogatni, amelyeket ők fontosnak éreznek.

Rogán Antal hozzátette: ez nem választójogot jelent, hanem egy gesztust a határon túli magyarok számára.

A Fidesz vasárnapi kongresszusán Mikola István, a nagyobbik ellenzéki párt kormányfőhelyettes-jelöltje a többi között arról beszélt, hogy ha négy évre nyerni tudnának, és utána az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnának adni, és ők is szavazhatnának, akkor húsz évre minden "megoldódna".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×