eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla

Péterfalvi nyilvánosságra hozná a fertőzött szaloncukor gyártója nevét, a kormány nem

Az adatvédelmi biztos szerint nyilvánosságra kell hozni annak a cégnek a nevét, amelynek termékei között Baranya megyében 41 kilogramm fertőzött szaloncukrot találtak. A kormány nem így látja.

Adatvédelmi biztos: igen

Péterfalvi Attila az InfoRádióban felhívta a figyelmet arra, hogy ha egy termék forgalomba hozatala a fogyasztók széles rétegét érinti, akkor nem jogsértő a gyártó nevének közzététele.

Az ombudsman hangsúlyozta: ilyen esetekben elsősorban a vásárlók érdekeit és nem az üzlet jó hírnevét kell szem előtt tartani.

Hozzátette: azért is nyilvánosságra kell hozni a cég nevét, mert így nem alakul ki minden gyártóval szemben bizalmatlanság.

Kormány: nem

A kormányszóvivő szerint nem jelentett közegészségügyi kockázatot a szaloncukor, ezért nem hozzák nyilvánosságra a gyártó és az édesség nevét.

Batiz András az InfoRádiónak azt mondta: a nem egészen 80 ezer forintos bírság a 41 kilós mennyiséggel állítható szembe.

Korábban Süth Miklós főállatorvos arra hivatkozva nem árulta el a fertőzött szaloncukrot gyártó cég nevét, hogy ha egy gyártóról negatív hír jelenik meg, akkor a fogyasztók elfordulnak a termékeitől.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×