eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

MSZP: csökkent a szegénység

Csaknem 110 ezerrel csökkent a szegények száma 2003-hoz képest - közölte az MSZP alelnöke. A Fidesz szerint a "luxusbaloldal önmagát ünnepli".

Újhelyi István a Tárki adataira hivatkozva az InfoRádióban azt mondta, hogy a háztartások kiadásai is mérséklődtek az elmúlt években.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a jövedelmek közötti különbségek is csökkentek az elmúlt időszakban.

Az elmúlt évek igazolták, hogy a kormány helyesen határozta meg a célt, a szegénység mérséklését, és ehhez helyesen választotta meg az eszközöket – mondotta Újhelyi István.

A Fidesz-frakció szociális kabinetjének vezetője szerint az MSZP szelektált a Tárki adataiból.

"Elfelejtik megemlíteni, hogy a polgári kormány idején volt a legalacsonyabb a szegénység. (...) A Medgyessy-Gyurcsány kormány három és fél év alatt nem tudott olyat tenni, amely javított volna a legnehezebb sorsú emberek helyzetén, a szegénység mára jóval nagyobb, mint 2000-ben volt" - írta közleményében Harrach Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×