INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Megállapodtak a babakötvényről

Infostart / InfoRádió
Megállapodott a Magyar Bankszövetséggel és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel a kormány annak érdekében, hogy január elsejétől minél több pénzintézetnél lehessen megnyitni a babakötvényhez szükséges startszámlát.

Batiz András kormányszóvivő azt mondta: egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik pénzintézetek kínálják majd a lehetőséget, de az a cél, hogy erre minél több helyen mód legyen.

A Fidesz támogatja a babakötvény bevezetését, de továbbra is fenntartja azt a véleményét, hogy az így biztosított összeg csak csekély segítséget nyújt a családoknak, a fiataloknak, hiszen a startszámlára átutalt kormányzati támogatás elenyésző összege nem elegendő továbbtanulásra vagy otthonteremtésre – mondta az InfoRádiónak Soltész Miklós, az ellenzéki párt képviselője.

A babakötvény bevezetéséről szóló törvényjavaslatot december 19-én fogadta el az Országgyűlés. A jogszabály értelmében minden 2005. december 31-e után született csecsemő 40 ezer forint állami támogatást kap önálló életkezdéséhez. A rászorulók 7 és 14 éves korukban további 42-42 ezer forintot kapnak.

Kapcsolódó hang

Interjú Batiz András kormányszóvivõvel
 


Interjú Soltész Miklós fideszes képviselõvel
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk