INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Lesz KRESZ lex

Infostart / InfoRádió
Jövő év végére készülhet el az új KRESZ, a kormány nemrég elfogadott közlekedésbiztonsági feladatterve szerint - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.

Tóth Judit hozzátette: az a céljuk, hogy az Európai Unió ajánlásának megfelelően 10 éven belül a felére csökkentsék a közúti balesetben elhunytak számát. Az utóbbi években ez a szám 1300 körül volt.

A szóvivő hozzátette: az új KRESZ-ben sem lesz kötelező a kerékpárosok számára a bukósisak, a fényvisszaverő mellény viselését viszont bizonyos napszakokban és utakon előírhatják.

Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára elmondta: az évi 1300 közlekedési halálesetből több mint 500 a gyalogos és a kerékpáros áldozat. Az alezredes ezért hasznosnak tartaná, ha a kerékpárosok számára előírnák a fényvisszaverő mellény viselését.

Kiss Csaba szerint legalább ennyire lényeges lenne a traffipaxok számának növelése. Emellett minimum másfélszeresére kellene növelni a biztonsági övet bekapcsolók számát – hangsúlyozta az alezredes.
A címlapról ajánljuk