eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tüntetés a Dzsumbuj lakóiért

Az úgynevezett Dzsumbujban élők helyzetének rendezéséért tüntettek mintegy ötvenen a Roma Polgárjogi Alapítvány szervezésében a IX. kerületi polgármesteri hivatal épülete előtt.

Horváth Aladár, az alapítvány elnöke úgy fogalmazott: azt követelik, hogy akik ma az érintett körzetben élnek, kapjanak tisztességes elhelyezést a kerületben, és az önkormányzat bontsa le a „gettót”.

Tegnap azonnali hatállyal felfüggesztette részvételét a Dzsumbujjal összefüggő együttműködési programban a szociális tárca.

Vécsei Miklós hajléktalanügyi miniszteri biztos az InfoRádióban az együttműködő felek szakmai és etikai normákat sértő magatartásával indokolta a döntést.

Az aggályos eljárások közé sorolta a kilakoltatásokat, a családok, valamint az anyák és gyermekük elválasztását.

Gegessy Ferenc polgármester az InfoRádióban hangsúlyozta: a negyedben az elmúlt két hónapban nem volt kilakoltatás, csak azok ellen az önkényes lakásfoglalók ellen indítottak eljárást, akik szinte azonnal beköltöztek az önkormányzat által átvett üres lakásokba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×