eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor: magyar modellben gondolkodom

2010-ben a gazdasági csődhelyzet veszélye miatt erős, egységes kormányzatra volt szükség, most pedig új kihívás van, a bevándorlás - mondta a Figyelőnek adott interjúban Orbán Viktor. A miniszterelnök jelezte, hogy a Fidesz választási győzelme esetén marad az arányos adórendszer, és jövőre erőteljes versenyképességi politikát indítana.

„Szeretem a kampányokat, ez mégiscsak a sűrítménye, esszenciája a mi szakmánknak. Aki nem szereti a kampányt, az nem szereti ezt a hivatást. Itt nem lehet finnyáskodni, a támadásokat is állni kell” - mondta a Figyelőnek adott interjúban Orbán Viktor. A beszélgetés a csütörtökön megjelenő lapszámban lesz olvasható.

A kormányfő kiemelte: számára sohasem az volt az elsődleges, hogy ki az ellenfél a választáson, hanem az, hogy mire van szüksége az országnak. Mint kifejtette, 2010-ben is erős, egységes kormányzatra volt szükség, hiszen kirajzolódott a gazdasági csődhelyzet, míg most új kihívás, új veszély van, ez pedig a bevándorlás, amely visszafordíthatatlanul megváltoztathatja az ország karakterét.

„Csak egy egységes, döntésképes kormány tud majd ellenállni a brüsszeli nyomásnak. Ilyen kormányt ma csak a nemzeti oldal képes alakítani” - hangsúlyozta.

Az interjúban szó esik arról, hogy

  • a Jobbik be akarja manőverezni magát a baloldalra,
  • Brüsszel, a nemzetközi média és erős gazdasági érdekcsoportok érdeke, hogy gyenge koalíciós kormány legyen,
  • ha a baloldal kormányra jut, emelkedni fog a rezsi és az adók, főleg a vállalkozók terheit, növekedne a munkanélküliség.

A kormányfő szerint a mai magyar adórendszer jól működik, a teljesítményre ösztönöz, és nem hanyagolja el az igazságosság szempontjait sem. Kijelentette, hogy

marad az arányos adórendszer,

ha a Fidesz kormányozhat tovább.

Orbán Viktor jelezte, egyetért azokkal, akik sürgetik a folyamatos versenyképesség-javítást. Szimpatikusak neki az MNB elemzőgárdáját alkotó közgazdászok meglátásai. Kiemelte, hogy a műhelyek elképzeléseinek összegzése után

2019-ben el kell indítani egy erőteljes versenyképességi politikát.

„Magyar modellben gondolkodom, amely a versenyképességen, a teljes foglalkoztatottságon, a demográfiai politikán és az identitáspolitikán nyugszik” - mondta.

Úgy fogalmazott, hogy a migrációs politikai frontján két csata zajlik, az egyik a fejekben, a másik a brüsszeli tárgyalóasztaloknál.

A fejekben a harc eldőlt, az emberek megértették, mivel is járna, ha Magyarország is meghajolna a bevándorláspolitika előtt.

A másik csata arról fog szólni, hogy ebből az álláspontból miként lesz politikai többség – fejtette ki.

A miniszterelnök szerint 2018 nagyon fontos év, hiszen eldől, hogy a globális erők a saját érdekeiknek megfelelően bevándorlópárti kormányokat tudnak-e ültetni a bevándorlásellenes országok nyakába. Az Európai Tanácsban júniusban lesz a döntő csata,

ha nem bevándorlásellenes miniszterelnök képviseli az országot, akkor mi is elesünk

– emelte ki Orbán Viktor.

„Magyarországot ebben az esetben el fogják venni az emberektől. Ezért sorsdöntő az április 8-i választás” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×