eur:
390.55
usd:
364.06
bux:
68173.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb hétfői híreket.

2018.03.26. 20:28

Szél :az LMP-nek fontos a társadalmi egyenlőség

Az LMP kormányra kerülése esetén visszahozná az alaptörvénybe, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér jár, mert a párt számára fontos a nők és férfiak társadalmi egyenlősége - mondta a párt miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormánya kivette az általuk Alaptörvénynek nevezett Alkotmányból, hogy a nőknek és a férfiaknak ugyanannyit kell keresnie, ha ugyanazt a munkát végzik. A politikus hozzátette, szeretnék elérni, hogy az állami vállalatok nemek szerinti bérkimutatásokat készítsenek, valamint a munkavállalók számára megadnák a jogot, hogy megismerjék munkahelyük bérezési gyakorlatát az adott pozíciókban.

2018.03.26. 19:58

Dömötör: több évtizedről döntünk

Soha nem látott méretű megtörési kísérlet zajlik Magyarországgal szemben, hogy bevándorlóországgá változtassák az országot, és ezt csak akkor lehet visszaverni, ha továbbra is nemzeti kormánya marad Magyarországnak - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn, a Fidesz országjáró rendezvénysorozatának budapesti állomásán.

A főváros V. kerületében tartott rendezvényen úgy fogalmazott, a rendszerváltás óta nem volt olyan választás, amely annyira meghatározta volna az ország jövőjét, mint a mostani. "Nem négy évről döntünk, hanem több évtizedről" - fogalmazott.

2018.03.26. 16:45

Fidesz: Gyurcsány Ferenc uszít a külhoni magyarok ellen

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a migránsoknak ellátást követel, a külhoni magyarok ellen pedig uszít.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta, helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta, Gyurcsány Ferenc kolozsvári kampányvideója mindent elmond a baloldal "nemzetellenes" politikájáról: míg a migránsoknak jogokat, lakhatást és ellátást követelnek, addig a határon túl élő magyar emberek ellen uszítanak.

2018.03.26. 15:24

Németh: a Soros-szervezetek adatbázist építettek

A Soros-szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítést és ezzel Magyarország és egész Európa biztonságát támadják - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője hétfőn Röszkén.

Gulyás Gergely a Németh Szilárddal a röszkei tranzitzónában tett látogatást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Soros György támogatta szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítés fennállását támadják és hatékonyságát megkérdőjelezzék.

Németh Szilárd, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke közölte, kiderült, hogy a Soros-szervezetek - hangfelvétellel igazoltan - humanitárius álarc mögé bújva arra használták a tranzitzónát, hogy adatbázist építsenek, az itt megfordult migránsokról.

2018.03.26. 14:06

Több pénzt költene az egészségügyre az MSZP-P

Az MSZP-Párbeszéd programjának az egészségügy talpra állítása az egyik legfontosabb pontja, több pénzt és jobb struktúrában kell elkölteni ezen a területen - közölte az két ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely azt mondta, vállalják, hogy megduplázzák az egészségügyre fordítható forrásokat, ezzel elérik az uniós átlagot a következő parlamenti ciklusban, emellett jelentős, 50 százalékos béremelésre is szükség ezen a területen. Szerinte az elmúlt időszakban az Orbán-kormány rengeteg pénzt vont ki az egészségügyből és ezeknek a forrásoknak a felét stadionokra költötte. Hozzátette: miközben a kormány egyre kevesebbet költött a közegészségügyre, addig a magyar polgárok viszont egyre többet költöttek rá. Értékelése szerint kezd kialakulni a gazdagok és a szegények egészségügyi ellátása, az egyre inkább lerohadó, alulfinanszírozott közegészségügy mellett megjelent a magánegészségügy, amely mellett a Fideszhez ezer szállal kötődő érdekeltségi kör jelent meg.

2018.03.26. 13:54

Lemondatná a Jobbik-alelnököt a Fidesz

Telefonos tájékoztató kampányt indít a Fidesz, hogy nyomást gyakoroljon Vona Gáborra, a Jobbik elnökére: mondassa le helyettesét, Janiczak Dávidot - nyilatkozta Czunyiné Bertalan Judit, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Kifejtette: a napokban derült ki, hogy a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, és gyalázatos stílusban beszélt a nőkről.

2018.03.26. 13:51

Karácsony: az EU-s pénzek nélkül nem Orbán lenne a miniszterelnök

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az európai uniós források nélkül ma nem Orbán Viktor lenne Magyarország kormányfője. Karácsony Gergely a Liberális Magyarországért Alapítvány európai források felhasználásáról rendezett konferenciabeszélgetésén azt mondta: Orbán Viktor úgy tekint az európai uniós forrásokra, mint "Putyin az orosz gázra", azaz egy olyan "kvázi ingyen pénzként", amelyből "természetesen valamit adni kell az embereknek is", de leginkább a nem hatékony, oligarchikus gazdasági rendszert kell finanszírozni belőle, amely az országlás gazdasági hatalmát biztosítja. Hozzátette: ha ezek a pénzek nem lennének, akkor nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy vélte: ugyan Magyarország az európai uniós tagság révén egy olyan közösség részese, ami elvileg megvédi az országot "mindentől, ami zsarnokság felé visz", az elmúlt 8 évben mégis egyfajta "zsarnoki hatalomgyakorlás" alakult ki hazánkban, és ezzel a helyzettel EU nem nagyon tud mit kezdeni. Az európai unió közössége nem arra adja a forrásokat, hogy "a miniszterelnök családtagjai a saját lábukra álljanak", hanem Magyarország felzárkóztatására - fogalmazott.

2018.03.26. 13:48

Kampány és kormányülés

2018.03.26. 13:46

A pártok 26 ezer delegáltat küldenek a választási bizottságokba

Több mint 26 ezer delegáltat rögzítettek hétfő reggelig a választási irodák az informatikai rendszerben, vagyis ennyien már biztos részt vesznek az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt 41 ezer delegált vett részt a választás lebonyolításában. Delegáltakat pénteken 16 óráig lehetett bejelenteni a választási irodák vezetőinél.

2018.03.26. 12:16

Túlságosan szeretik a Fideszt a kolozsváriak a DK szerint

Meglehetősen sajátos kampányvideóval igyekszik mozgósítani a Demokratikus Koalíció. A közösségi médiába is felkerült összeállítás a határokon túliak szavazati jogának elvétele mellett érvel – abból a megközelítésből, hogy a megkérdezett kolozsváriak mindegyike elégedett a Fidesszel és Orbán Viktorral, ezért a jelenlegi kormány mellett fog voksolni.

2018.03.26. 11:23

Vona: a választás tétje az, hogy kivándorlóország leszünk-e

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a választás tétje az, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország, vagy a kormányváltással érkező változások megállítják a fiatalok elvándorlását.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén egyebek mellett megreformálják az egészségügyet, differenciált nyugdíjemelést hajtanak végre, bevezetik a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, valamint fellépnek a korrupció ellen.

Az ellenzéki politikus cáfolta, hogy a párt kormányra kerülése esetén lebontanák a határzárt, szavai szerint éppen ellenkezőleg, határőrséggel erősítenék a védelmet.

2018.03.26. 08:31

Lejár a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje

Csütörtökön lejár a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje; négy nappal a határidő lejárta mindössze nyolc megfigyelőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság.

2018.03.26. 08:28

Döntöttek az Orbán Viktor óvodai tett látogatásai miatt beadott panaszokról

A helyi választási bizottság elutasította az ellenzéki pártok és képviselők Orbán Viktor kormányfő óvodai látogatásai miatt tett kifogásait. Komárom-Esztergom megye 3-as számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága azt állapította meg: nem történt jogellenes kampánytevékenység.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×