eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője sajtótájékoztatót tart Washingtonban 2020. november 19-én. Trump továbbra sem ismeri el ellenfele, Joe Biden győzelmét, csapata számos jogi panasszal élt a november 3-i elnökválasztás lebonyolítását és tisztaságát illetően.
Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Donald Trump volt ügyvédje is nagy bajban van

Atlantában bűnügyi nyilvántartásba vették Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét, Donald Trump korábbi ügyvédjét a 2020-as választásokkal összefüggésben emelt georgiai vádeljárásban szerdán.

A jogász-politikus önként jelentkezett Atlantában a Fulton megyei börtönben, ahol eddig a Georgia államban indult eljárás keretében megvádolt 19 emberből mintegy tízen jelentkeztek már. A várakozások szerint Donald Trump csütörtök reggel - a hivatalos megfogalmazás szerint - szintén "feladja magát".

Rudy Giulianiról elkészült a nyilvántartási fotó, majd az óvadéki megállapodás keretében,

150 ezer dollár ellenében szabadon távozhatott.

A vádlottak közül Mark Meadows, a Fehér Ház korábbi kabinetfőnöke azt kérte a bíróságtól, hogy ügyét szövetségi szinten tárgyalják az állam helyett, amivel elkerülné a nyilvántartásba vételt Georgiában.

A Donald Trump és 18 társa elleni fő vád a 2020-as elnökválasztás eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet bűnszervezetben. A vádlottak közül többen Donald Trump korábbi szoros munkatársai, jogi képviselői. Mellettük az ügyész a választási eredmények törvénytelen megváltoztatásával Georgia állam több korábbi tisztségviselőjét is megvádolta.

Fanni Willis, Fulton megyei demokrata párti kerületi ügyész a vádirat múlt hétfői nyilvánosságra hozatalán péntek déli határidőt szabott a 19 vádlott számára, hogy önként megjelenjen a hatóságok előtt a nyilvántartásba vételre.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×