eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Plexi napozó és koronakorridor, az olaszok beengednék az európai turistákat

Olaszország mégis fogadhat már az idén külföldi turistákat. Az első lépcsőben azonban csak uniós állampolgárok utazhatnak. Más országok is tervezik az úgynevezett „turisztikai korridorokat”, egyes vállalatok pedig a fertőzést gátoló plexi napozódobozok gyártását.

A koronavírus-járvány különösen brutális sokkot okozott Olaszországnak – hivatalosan 30 ezer körül jár a járvány áldozatainak száma - , és Itália sokáig a legsúlyosabb COVID-19 halálozási statisztikát produkálta Európában.

Az olaszok a héten kezdték felszámolni a karantént.

A kávézókban még nem lehet leülni és a reggeli kapucsinót is csak elvitelre adják. Az emberek viszont végre ellátogathatnak városaik más negyedeibe és láthatják a szeretteiket.

Óvatos nyitás: először csak EU-s turistáknak

Néhány hete arról volt szó, hogy az ország a hullám elvonulása után is zárva marad még az idén, ami hatalmas csapással fenyegette az olasz idegenforgalmi ágazatot.

Az Olasz Turisztikai Hivatal, az ENIT most azt tervezi, hogy az Európai Unió elképzeléseihez igazodva részlegesen megnyitja a kapukat a külföldi turisták előtt. Igaz, ők először csak más európai uniós államokból érkezhetnek majd csak.

Giorgio Palmucci, az ENIT elnöke arról beszélt, hogy készek egy sor kétoldalú egyezményt aláírni más európai országokkal.

„Júliusban vagy augusztusban kezdünk, először európai uniós állampolgárokkal. A gond az, hogy a turizmus a foglalásokra épül és a turisztikai cégek számára nagyon rövid lesz a szezon. Emiatt szerintem

nem a nagy szállodákba, hanem az apartmanokba és hétvégi házakba érkeznek majd a látogatók”

– idézte szavait a Forbes magazin.

Így tesztelnék a külföldi turizmust

Az olaszokat is megihlette az úgynevezett „korona korridorok” elképzelése. A Cseh Köztársaság például turisztikai korridort akar létrehozni Szlovákiával és Horvátországgal. Az ötlet – hogy a pandémia által legkevésbé érintett helyeken engedélyezzék a turizmus újraindítását - az uniós idegenforgalmi miniszterek hétfői tanácskozásán is elhangzott.

Az érintett országokban azt tesztelnék, hogyan működne, ha külföldi látogatók érkeznének, de be kéne tartaniuk az előírt biztonságos távolságot és hogyan tudnák a járvány esetleges újabb fellángolását az adott üdülőhelyen izolálni. Az ötletet támogatja a jelentős részben a turizmusból élő Málta is.

A Business Insider portál statisztikája rávilágít, hogy miért is olyan sürgető több ország számára az idegenforgalom beindítása. 2018-ban az uniós GDP 10,3 százalékát termelte meg a turizmus és az összes állás közel 12 százalékát adta az Európai Unióban.

A jövő strandja? Napozás "biztonságos dobozban"

Egy élelmes olasz cég közben a COVID-19 által teremtett új valóságra készülve tengerparti plexi „napozódobozok” gyártására készül. Ezek abban segítenének, hogy a látogatók biztonságos távolban maradjanak egymástól – legalábbis, amikor napoznak. Az ötlet nem mindenkinek tetszik, van, aki szerint az egész csak szemfényvesztés.

A Nuova Neon Group 2 prototípusa két méter magas plexi panelekből állna és a minimum 4,5 négyzetméteres térben két napágy és egy napernyő férne el és a gyerekeknek is maradna egy kis játszóterület.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×