eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Tel-Aviv, 2017. február 5.Marihuánás cigarettát szív egy résztvevő a marihuánafogyasztás törvényesítéséért szervezett tüntetésen Tel-Avivban 2017. február 4-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Nyitókép: Abir Szultan

Vitára bocsátják Angliában a marihuána legalizálását

A Királyi Pszichiátriai Intézetnek komoly szakmai érvei vannak mellette, Theresa May kormányfő viszont eddig következetesen a zéró tolerancia pártján állt.

Portugáliában, Lengyelországban, és különleges engedéllyel - egyedi esetekben - Magyarországon is felírható bizonyos idegbetegségek kezelésére vagy nagy fájdalomtól szenvedőknek gyógyszertári kiszerelésű marihuána.

Angliában csak nemrég született erről döntés, mert sok ezerre tehető a kábítószerfüggők száma, akik mindent megtesznek, hogy a betiltott marihuánából - amit közönségesen fűnek neveznek - megszerezzék a saját napi adagjukat. A hatóságok tehát csak kellő biztonsági előfeltételek megteremtése után határoztak az orvosi célú engedélyezésről. De

egyelőre büntetendő cselekmény marihuánát termeszteni, azt magánszemélyként forgalmazni és szívni is.

Most arra készül a Királyi Pszichiátriai Egyesület, hogy esetleg megszünteti a marihuána élvezeti használata ellenzését. Viszont ez esetben is csak a gyenge hatású füves cigaretták élvezetét tartaná megengedhetőnek.

Theresa May kormánya korábban nem tervezte a legalizálást, de a most induló vitában véleményt kell majd formálnia.

A rendőrség a gyakorlat szerint mindenesetre elnéző a füvezőkkel szemben.

Brit lapok most arra a következtetésre jutnak, hogy a marihuána várható enyhe legalizálásával párhuzamosan az egyéb szerek használóira - és a kereskedőkre - még keményebben fognak lesújtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×