eur:
391.18
usd:
359.52
bux:
72830.83
2024. július 19. péntek Emília
Tel-Aviv, 2017. február 5.Marihuánás cigarettát szív egy résztvevő a marihuánafogyasztás törvényesítéséért szervezett tüntetésen Tel-Avivban 2017. február 4-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Nyitókép: Abir Szultan

Vitára bocsátják Angliában a marihuána legalizálását

A Királyi Pszichiátriai Intézetnek komoly szakmai érvei vannak mellette, Theresa May kormányfő viszont eddig következetesen a zéró tolerancia pártján állt.

Portugáliában, Lengyelországban, és különleges engedéllyel - egyedi esetekben - Magyarországon is felírható bizonyos idegbetegségek kezelésére vagy nagy fájdalomtól szenvedőknek gyógyszertári kiszerelésű marihuána.

Angliában csak nemrég született erről döntés, mert sok ezerre tehető a kábítószerfüggők száma, akik mindent megtesznek, hogy a betiltott marihuánából - amit közönségesen fűnek neveznek - megszerezzék a saját napi adagjukat. A hatóságok tehát csak kellő biztonsági előfeltételek megteremtése után határoztak az orvosi célú engedélyezésről. De

egyelőre büntetendő cselekmény marihuánát termeszteni, azt magánszemélyként forgalmazni és szívni is.

Most arra készül a Királyi Pszichiátriai Egyesület, hogy esetleg megszünteti a marihuána élvezeti használata ellenzését. Viszont ez esetben is csak a gyenge hatású füves cigaretták élvezetét tartaná megengedhetőnek.

Theresa May kormánya korábban nem tervezte a legalizálást, de a most induló vitában véleményt kell majd formálnia.

A rendőrség a gyakorlat szerint mindenesetre elnéző a füvezőkkel szemben.

Brit lapok most arra a következtetésre jutnak, hogy a marihuána várható enyhe legalizálásával párhuzamosan az egyéb szerek használóira - és a kereskedőkre - még keményebben fognak lesújtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×