eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Angol humor és felháborodás fogadta a kapitány távozását

Angol humor és felháborodás fogadta a kapitány távozását

Humor és harag volt a reakció az etikai botrányba keveredett Sam Allardyce angol labdarúgó szövetségi kapitány távozására. A brit média megjegyezte, hogy a profi futball körül forgó nagy pénzek miatt a „gyönyörű játék” sem mentes a korrupciótól és ez ellen sürgősen tenni kell.

Anglia tipikus fahumorral és erkölcsi felháborodással fogadta futballcsapata szövetségi kapitánya, Sam Allardyce megszégyenülését.

„Ő az egyetlen válogatott-vezető, aki 100 százalékos eredményt ért el” – járt szájról-szájra a vicc, merthogy Big Sam 67 napig tartó irányítása alatt az angol válogatott az összes meccsét megnyerte... összesen azt az egyet, amit Szlovákia ellen játszott.

A Newcastle United legendás játékosának és a manapság futballkommentátorként dolgozó Alan Shearernek viszont korántsem volt mulatságos, ami történt. „Rajtunk röhög a világ... nem gondoltam, hogy Anglia az Izland elleni Eb-vereségnél is mélyebbre tud süllyedni, de most itt vagyunk. Van egy problémánk. Ez a kapzsiság, ugye?” – mondta.

Rio Ferdinand, a Manchester United volt védője és szintén volt válogatott csapatkapitány is megszólalt: külföldön már-már nevetségesnek fogják tartani az angol szövetségi kapitányi posztot.

„Egy olyan emberről van szó, aki nagy szívvel, szenvedélyesen tekintett a pozícióra, de sajnos sarokba szorította a Szövetséget és nekik lépniük kellett” – mondta.

Egy másik volt válogatott kapitány, Gary Lineker, a BBC futballshowjának házigazdája egyenesen rendőrségi nyomozást követelt. „Velejéig korrupt a játék, meg kell tisztítani!” – írta a Twitteren.

Közben az ügyet kirobbantó Daily Telegraph című lapnál elmondták: 10 hónapja kaptak egy fülest az átigazolásoknál tapasztalható korrupcióról és akkor kezdtek el nyomozni. Több menedzser neve is szóba került és így jutottak el az angol szövetségi kapitányig.

A Telegraph szerdán feltette a kérdést: milyen alapon bírálta az angol szövetség a FIFA-t és az UEFA-t – a futball nemzetközi szerveit – ha a saját háza táján sem tudja megfékezni a korrupciót. Damian Collins, a parlament Kulturális, Média és Sport bizottságának elnöke a lap hasábjain megjegyezte: a FIFA-tól és más futballszervektől független, a foci tisztaságát védő etikai bizottságot kellene felállítani.

Emellett szigorítani kellene az összeférhetetlenségi szabályokat és a büntetéseket. És: törvényi úton meg kéne akadályozni a klubok eladását az olyan üzletembereknek, akik nem felelnek meg az angol futballszövetség normáinak.

A leleplezéseket folytató Telegraph azt írta: a Premier Liga 8 menedzsere fogadott el kenőpénzt. A másodosztályban, a Championshipben pedig Tommy Wright, a Barnsley FC helyettes edzője egy videofelvétel szerint egy 5000 angol fontot tartalmazó borítékot fogadott el. Mindezt azért, hogy a magukat ügynököknek kiadó riporterek Barnsley játékosokat igazolhassanak le és hogy a csapat az álüzletemberek fiktív távol-keleti cége által képviselt focistákat szerződtessen.

A Telegraph emellett megemlítette Jimmy Floyd Hasselbainket, a Queens Park Rangers menedzserét, és Massimo Cellinót, a Leeds United tulajdonosát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×