INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hatalmas torlódást várnak a déli határátkelőkön

Infostart / InfoRádió
Az ország déli határátkelőin lényegében már megkezdődött a közlekedési csúcs. A Szerbiába igyekvő és a Szerbián át Görögország, Bulgária és Törökország felé igyekvő autósok miatt. A szerb illetékesek a magyar és a szerb állampolgároknak a kisebb határátkelők igénybevételét ajánlják. Nagy Nándor tudósít Újvidékről.

Az Európai Unió országaiban dolgozó szerb vendégmunkások, de a törökök, a görögök, macedónok, valamint a bolgárok is nagy többségben csütörtökön és pénteken indultak haza a húsvéti ünnepekre. Õk elsősorban a röszke-horgosi határátkelőt terhelik meg.

A több ezer személygépkocsi mellett naponta több száz autóbusz is igénybe veszi az átkelőt, és ennek több órás várakozás lesz a következménye. A megnövekvő forgalommal számolniuk kell a dél-magyarországi településeknek is.

A két ország rendőrsége és határőr szervei felkészültek a húsvéti közlekedési csúcsra, de a hosszabb várakozást az országhatáron így sem lehet elkerülni. A szerb illetékesek arra kérik a magyar és a szerb állampolgárokat, hogy pénteken és szombaton kerüljék el a röszke-horgosi határátkelőt, és helyette inkább Tompát vagy Tiszaszigetet válasszák, esetleg a bácsalmási határátkelőt.

A szerb rendőrség előrejelzése szerint nagypénteken lesz a legnagyobb forgalom, amit még az is nehezít, hogy az országhatár és Újvidék között épül az autópálya több szakasza, és a munkálatok lassítják a közlekedést.

Szerbia és Vajdaság területén a helybélieknek érdemes a kisebb határátkelőket és a mellékutakat választani.


A címlapról ajánljuk