eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Csupán" félmillió euróba kerül a gazdasági állampolgárság Montenegróban

Fél millió euróért Montenegróban gazdasági állampolgárságot lehet kapni. Állítólag ilyen státusz iránt érdeklődik Roman Abramovics orosz üzletember a londoni Chelsea labdarúgó klub tulajdonosa is. A németek bírálják ezt, és azt kezdeményezik, hogy Montenegrót töröljék a schengeni fehér listáról.

Ezt a meglehetősen szokatlan lehetőséget hivatalosan a montenegrói kormány jelentette be azzal a magyarázattal, hogy ezzel is a külföldi tőkét és beruházókat igyekeznek Montenegróba csalogatni

Az a személy, aki legkevesebb fél millió eurót ruház be, úgynevezett gazdasági állampolgárságot kap, azzal a feltétellel, hogy ennek a pénznek bizonyos hányadát az államkasszába fizeti be.

Csakis tiszta múltú, tekintélyes és elismert üzletemberekről lehet szó - áll a a montenegrói kormány közleményében. A sajtó emlékeztetett arra, hogy ilyen gazdasági állampolgárságot kapott a közelmúltban Thaiföld egykori államfője, Thakszin Csinava, és állítólag hasonló állampolgárságra tart igényt Roman Abramovics orosz üzletember, a londoni Chelsea futballcsapat tulajdonosa.

Az egyik német párt szerint az Európa Unió elleni kihívásról van szó, és nem maradhat következmények nélkül. A német kormánypárt azt kezdeményezi, hogy a gazdasági állampolgárság lehetősége miatt Montenegrót töröljék a vízummentes shengeni fehér listáról.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×