eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Újra szól a We are the World

Pop, rock és rap sztárok gyűltek össze Los Angelesben, hogy földrengés sújtotta Haiti megsegítésére újra felvegyék a legendás jótékonysági dalt, a We are the Worldöt. Az eredeti előadók közül egyet sem hívtak meg.

A nemzetközi ügynökségek azt számolgatják, hány évbe telik majd a katasztrofális földrengés előtt is már épphogy vegetáló Haiti talpra állítása és az újjáépítés. A zeneipar nagy sztárjai közben azért gyűltek össze, hogy ne apadjanak el a nemzetközi adományok, amelyek életben tartják a túlélőket.

Los Angelesben főleg az amerikai popvilág nagy - és jobbára új - nevei gyűltek össze, hogy újra felvegyék, a We are the World című dalt. A számot 25 éve rögzítették, hogy felhívják a figyelmet az afrikai éhezésre. Most a sztárok ugyanabban a stúdióban énekelték fel a 2010-es változatot.

Az eredeti előadók közül egyet sem hívtak meg, viszont a felvételt ismét Quincy Jones és Lionel Richie felügyelte, csakúgy, mint 25 éve. Összesen 70 sztár jelent meg, köztük Barbra Streisand, Kanye West rapper, Akon és a Pussycat Dolls.

Carlos Santana ezúttal nem a gitárját, csak a hangját hozta magával. A legendás Beach Boys két tagja, Brian Wilson és Al Jardine pedig továbbra sem váltott szót egymással.

Annak ellenére, hogy az előadók között akadt néhány jazz és klasszikus zenész is, a kontingens java részét a hiphop és rap sztárok adták: West mellett jelen volt Snoop Dogg, Lil Wayne, LL Cool J és will.i.am a Black Eyes Peasből, és persze a haiti születésű Wyclef Jean.

A szervezők próbálták magyarázni, hogy sok nagy sztár miért nem jött el - mert hiányzott Beyoncé és Jay-Z és Lady Gaga is. Közülük sokan az előző este tartott Grammy-díjkiosztón vettek részt, és már korábban felléptek George Clooney hollywoodi sztár televíziós adománygyűjtő műsorában.

Közben Nagy-Britanniában kedden már adásba került a brit segélydal, amely valójában az REM klasszikus száma, az Everybody Hurts, azaz Mindenkinek fáj újra felvett változata. A felvételt Simon Cowell, a Magyarországon is hamarosan látható X-faktor vetélkedőműsor atyja szervezte meg. Kylie Minogue, Susan Boyle, a Take That, Robbie Williams és Michael Bublé mellett Cowell tévéműsorbeli zsűripartnere, Cheryl Cole is az énekesek között volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×