eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szociális segélyre szorult tavaly minden 11-dik német

Németországban az elmúlt évben gyakorlatilag minden 11-dik lakos szociális segélyre szorult. Ez több mint 40 milliárd euróval terhelte a költségvetést. Némileg biztató, hogy a létminimum alatt élők tábora az esztendő során kereken öt százalékkal csökkent.

A szövetségi statisztikai hivatal legfrissebb adatai arról tanúskodnak, hogy a jóléti államnak tartott Németországban tavaly 7,6 millió ember volt képtelen saját erőből fedezni napi szükségletet, és ezért igénybe kellett venni az állam szociális juttatásait.
A költségvetést ez 40 milliárd 500 millió euróval terhelte. Az összeg legnagyobb részét olyan állástalanok kapták, akiknek munkanélküli segélye nem fedezte a létminimumot biztosító kiadásokat.

Németországban a munkanélküli támogatás összege attól függ, hogy valaki mennyi ideje állástalan. Szabályos szociális segélyből közel egy millióan éltek: ők részben munkaképtelenek, valamint minimális nyugdíjból tengődő idősek.

Tény azonban az is, hogy a múlt év vége felé az állami támogatásra szorulók tábora öt százalékkal csökkent, miután a kormány konjunktúra-élénkítő intézkedései éreztetni kezdték hatásukat. A javulásban közrejátszott azonban a gyermeksegély emelése, illetve függetlenítése a munkanélküli támogatás összegétől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×