INFORÁDIÓ
2022. május 17. kedd
Paszkál

Szociális segélyre szorult tavaly minden 11-dik német

Infostart

Németországban az elmúlt évben gyakorlatilag minden 11-dik lakos szociális segélyre szorult. Ez több mint 40 milliárd euróval terhelte a költségvetést. Némileg biztató, hogy a létminimum alatt élők tábora az esztendő során kereken öt százalékkal csökkent.

A szövetségi statisztikai hivatal legfrissebb adatai arról tanúskodnak, hogy a jóléti államnak tartott Németországban tavaly 7,6 millió ember volt képtelen saját erőből fedezni napi szükségletet, és ezért igénybe kellett venni az állam szociális juttatásait.
A költségvetést ez 40 milliárd 500 millió euróval terhelte. Az összeg legnagyobb részét olyan állástalanok kapták, akiknek munkanélküli segélye nem fedezte a létminimumot biztosító kiadásokat.

Németországban a munkanélküli támogatás összege attól függ, hogy valaki mennyi ideje állástalan. Szabályos szociális segélyből közel egy millióan éltek: ők részben munkaképtelenek, valamint minimális nyugdíjból tengődő idősek.

Tény azonban az is, hogy a múlt év vége felé az állami támogatásra szorulók tábora öt százalékkal csökkent, miután a kormány konjunktúra-élénkítő intézkedései éreztetni kezdték hatásukat. A javulásban közrejátszott azonban a gyermeksegély emelése, illetve függetlenítése a munkanélküli támogatás összegétől.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018