INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Volt, aki pezsgővel szilveszterezett, volt, aki Molotov-koktéllal

Infostart / InfoRádió
Kisebb népvándorlás zajlott le az elmúlt napokban Franciaországban: az emberek egy része közvetlenül a karácsonyi ünnepeket követően útra kelt, hogy a szilvesztert egy kikapcsolódást és új élményeket biztosító helyen töltse el.

A legtöbben magától értetődő módon valamelyik francia síközpontba utaztak, a téli vakáció ugyanis sok család számára a kötelező síelés idejének számít, és ebben az sem akadályozta őket, hogy idén az árak - a gazdasági válság ellenére - alig alacsonyabbak a korábbi évekhez képest.

Az útra kelők másik kategóriája külföldre vette az irányt: vannak, akik valamelyik távol-keleti üdülőparadicsomban várták az év végét, mások a marokkói sivatagban, Lappföldön, esetleg valamelyik budapesti szállodában drukkoltak, hogy jól kezdődjék az új esztendő.

Persze az otthon maradóknak sem kellett panaszkodniuk, hiszen akiket nem hívtak meg egy vidám házibulira, azok az éttermek, szórakozóhelyek által szervezett mulatságokon búcsúzhattak az idei, meglehetősen nehéz esztendőtől.

Párizsban várhatóan idén is mintegy félmillió ember vonult a Champs-Elysée-re, és az ünneplők ezúttal az Eiffel-torony ünnepi fényjátékát is megcsodálhatták. A főváros vezetése ily módon emlékezett meg arról, hogy a Gustave Eiffel építész tervezte, 324 méter magas épület pontosan százhúsz éve, 1889-ben készült el.

Az ünnepi hangulat egyébként éjfélre az elmúlt években sok helyen annyira felforrósodott, hogy autók, olykor boltok is lángra kaptak, aminek az a magyarázata, hogy sokan Molotov-koktélokkal fejezik ki örömüket. Nem meglepő tehát, hogy a jelenséget nem igazán kedvelő hatóságok a december 31-ét megelőző napokban több megyében megtiltották, hogy a benzinkutaknál kannákba mérjék ki az üzemanyagot.


A címlapról ajánljuk