eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Életfogytiglani börtön a rasszista gyilkosnak

Elismeréssel fogadták a mohamedán a drezdai bíróság döntését, amelyben életfogytiglani börtönbüntetést szabott egy férfira, mert megölt egy fiatal egyiptomi nőt. A gyilkosság annak idején nagyszabású felháborodást váltott ki az iszlám országokban.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy az Oroszországból hat évvel ezelőtt bevándorolt, német származású, 28 éves tettes idegengyűlöletből ölte meg az iszlám szokásokhoz hűen fejkendőt viselő fiatal egyiptomi nőt, aki feljelentette őt, mert egy drezdai játszótéren durván sértegette és terroristának nevezte.

A bíróság ezért pénzbüntetést szabott ki a férfira, aki fellebbezett a döntés ellen. Amikor július elsején a drezdai fellebbviteli bíróságon megkezdődött a tárgyalás, a férfi kést rántott és többszöri szúrással megölte a fiatal nőt.

Az asszony segítségére siető férjet is megsebesítette és a teremben tartózkodó egyik rendőr a helyzetet félreismerve nem a támadóra, hanem a férjre adott le több lövést.

Az ügy kiváltképpen az iszlám országokban váltott ki óriási felháborodást: Az áldozatot szülővárosában, Alexandriában temették el és ebből az alkalomból tízezrek tüntettek Németország ellen.

A vádlott a két hétig tartó per során elismerte tettét, de nem mutatott semmilyen megbánást. Tagadta viszont, hogy megrögzött rasszista lenne és a muzulmánok iránti gyűlöletből gyilkolt.

A rendőrség szerint a férfi magányos tettes, nem találtak arra utaló jelet, hogy kapcsolatban állna szélsőjobboldali csoportokkal.

Egyiptom berlini nagykövete az ítélethirdetést követő nyilatkozatában hangsúlyozta: elégedett a döntéssel, a gyilkos olyan büntetést kapott, amilyet elvártak a német igazságszolgáltatástól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×