eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: The Good Brigade/Getty Images

Mosolyt csal a felhasználói arcára a Meta, sokan örülhetnek

Három régóta várt funkciót is kap a Facebook Messenger minden felhasználója.

A Meta közlése szerint ezentúl HD minőségű képeket is lehet küldeni a Messengerben, de albumokat is létre lehet hozni a beszélgetésekben – a csatolt fájlok maximális mérete pedig immáron akár 100 MB is lehet – számolt be a hvg.hu.

A jobb képminőségért a képválasztó jobb felső sarkában a „HD” feliratot kell megérinteni. Miután ez aktív, a küldött képeket számottevően jobb minőségben küldi el a Messenger – szemben az eddigi, kifejezetten gyenge felbontással. Ugyan ezután sem stúdióminőségű a küldött fotó, de az előrelépés jelentős. A HD képminőség egyelőre nem minden beszélgetésben elérhető, de hogy ez mitől függ, az nem ismert – jegyzi meg a lap.

További hasznos újítás, hogy ezentúl közös albumokat is létre lehet hozni a csoportos beszélgetésekben, melyekben fotók és videók egyaránt lehetnek.

Meta Newsroom
Meta Newsroom

Egy album létrehozásához első lépésként ki kell jelölni több fotót, majd meg kell érinteni az „Album létrehozása” opciót – de egy, már elküldött fotót hosszan megérintve is lehet albumot létrehozni.

Végül, de nem utolsó sorban az e-maileknek is konkurenciát állítana a Meta üzenetküldője, ugyanis immáron akár 100 MB méretű állományokat – doc, pdf, xls és zip formátumú fájlokat – is (könnyebben) meg lehet osztani a Messengerben.

Az újdonságokat folyamatosan vezeti be a vállalat mindenkinél a (kézi vagy automatikus) frissítésekkel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×