eur:
387.01
usd:
356.78
bux:
68276.61
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: The Good Brigade/Getty Images

Mosolyt csal a felhasználói arcára a Meta, sokan örülhetnek

Három régóta várt funkciót is kap a Facebook Messenger minden felhasználója.

A Meta közlése szerint ezentúl HD minőségű képeket is lehet küldeni a Messengerben, de albumokat is létre lehet hozni a beszélgetésekben – a csatolt fájlok maximális mérete pedig immáron akár 100 MB is lehet – számolt be a hvg.hu.

A jobb képminőségért a képválasztó jobb felső sarkában a „HD” feliratot kell megérinteni. Miután ez aktív, a küldött képeket számottevően jobb minőségben küldi el a Messenger – szemben az eddigi, kifejezetten gyenge felbontással. Ugyan ezután sem stúdióminőségű a küldött fotó, de az előrelépés jelentős. A HD képminőség egyelőre nem minden beszélgetésben elérhető, de hogy ez mitől függ, az nem ismert – jegyzi meg a lap.

További hasznos újítás, hogy ezentúl közös albumokat is létre lehet hozni a csoportos beszélgetésekben, melyekben fotók és videók egyaránt lehetnek.

Meta Newsroom
Meta Newsroom

Egy album létrehozásához első lépésként ki kell jelölni több fotót, majd meg kell érinteni az „Album létrehozása” opciót – de egy, már elküldött fotót hosszan megérintve is lehet albumot létrehozni.

Végül, de nem utolsó sorban az e-maileknek is konkurenciát állítana a Meta üzenetküldője, ugyanis immáron akár 100 MB méretű állományokat – doc, pdf, xls és zip formátumú fájlokat – is (könnyebben) meg lehet osztani a Messengerben.

Az újdonságokat folyamatosan vezeti be a vállalat mindenkinél a (kézi vagy automatikus) frissítésekkel.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

A hitelintézetek vállalati hitelállománya 2,5 százalékkal, háztartási hitelállománya 4,2 százalékkal bővült éves alapon 2024. március végéig – írja friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB.  Az új vállalati hitelkihelyezések volumene 2024 első negyedévében érdemben elmaradt a 2023. első negyedévi szinttől, a háztartásokkal kötött hitelszerződéseinek értéke viszont 71 százalékkal növekedett, ezen belül a lakáscélú hitelszerződések értéke több mint duplázódott (130 százalékos bővülés). A Hitelezési felmérés alapján a bankok a vállalati hitelek esetében érdemi keresletváltozást még nem tapasztaltak, a lakossági hiteleknél viszont a kereslet élénküléséről számoltak be, és a többség ennek erősödését várja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×