eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A wet smartphone is dried in japanese rice on glass box with , Can be used as a background
Nyitókép: Arthit Pornpikanet/Getty Images

Hivatalosan is vége a rizses telefonszárítgatásnak – itt vannak a részletek

Az Apple legújabb iránymutatása kifejezetten tiltja a bevett módszer alkalmazását, ha vízbe ejtjük a telefont.

Régi hiedelem, hogy az elázott elektronikus eszközöket rögtön rizsbe kell tenni 48–72 órára, ám a dolog kifejezetten gyenge tudományos lábakon áll. Túl ugyanis azon, hogy a rizs nedvszívó képessége valóban nem rossz, kevés érv szól mellette – csodát nem tesz, leginkább csak felfogja a készülékből egyébként is kicsorgó vizet.

Az Apple legfrissebb támogatási dokumentuma azonban kifejezetten óva int mindenkit attól, hogy rizsbe tegye az iPhone-ját, ha az nedvességről értesíti az USB-C vagy Lightning-csatlakozóban – írja a hvg.hu.

A támogatási dokumentum több praktikát is megfogalmaz arra az esetre, ha az iPhone töltőcsatlakozója nedves, és erről egy figyelmeztetést is megjelenít. A cég szerint viszont „külső hőforrással és sűrített levegővel” nem szabad szárítani az iPhone-t, ahogyan „idegen tárgyat” sem tanácsos a töltőcsatlakozóba dugni (pamutvattát, papírtörlőt).

„Ne tegye az iPhone-t rizzsel teli zacskóba, mert az apróbb rizsdarabkák kárt okozhatnak benne” – áll az iránymutatásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×