eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
A wet smartphone is dried in japanese rice on glass box with , Can be used as a background
Nyitókép: Arthit Pornpikanet/Getty Images

Hivatalosan is vége a rizses telefonszárítgatásnak – itt vannak a részletek

Az Apple legújabb iránymutatása kifejezetten tiltja a bevett módszer alkalmazását, ha vízbe ejtjük a telefont.

Régi hiedelem, hogy az elázott elektronikus eszközöket rögtön rizsbe kell tenni 48–72 órára, ám a dolog kifejezetten gyenge tudományos lábakon áll. Túl ugyanis azon, hogy a rizs nedvszívó képessége valóban nem rossz, kevés érv szól mellette – csodát nem tesz, leginkább csak felfogja a készülékből egyébként is kicsorgó vizet.

Az Apple legfrissebb támogatási dokumentuma azonban kifejezetten óva int mindenkit attól, hogy rizsbe tegye az iPhone-ját, ha az nedvességről értesíti az USB-C vagy Lightning-csatlakozóban – írja a hvg.hu.

A támogatási dokumentum több praktikát is megfogalmaz arra az esetre, ha az iPhone töltőcsatlakozója nedves, és erről egy figyelmeztetést is megjelenít. A cég szerint viszont „külső hőforrással és sűrített levegővel” nem szabad szárítani az iPhone-t, ahogyan „idegen tárgyat” sem tanácsos a töltőcsatlakozóba dugni (pamutvattát, papírtörlőt).

„Ne tegye az iPhone-t rizzsel teli zacskóba, mert az apróbb rizsdarabkák kárt okozhatnak benne” – áll az iránymutatásban.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×