eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay

Vigyázzon, lehallgatja a telefonja – mutatjuk, hogyan

A Google Asszisztens olyan dolgokat is hallhat, amelyeket nagyon nem szeretnénk, de tehetünk ellene.

A Google Asszisztens egy olyan, androidos okostelefonokon is elérhető intelligens digitális szolgáltatás, amely képes megérteni a felhasználók hangját és válaszolni is tud a parancsokra vagy a kérdésekre. Mesterséges intelligenciát használ, és nemcsak a telefont, hanem az okosotthon más részeit, például a tévékészülékeket, különböző lejátszókat és egyéb készülékeket is lehet vele irányítani.

A virtuális asszisztens szolgáltatásnak azonban a sok hasznos funkciója mellett számos hátránya, kára is van. A hvg.hu azt írja, hogy

a digitális asszisztenseknek mikrofonjuk is van, amivel mindig hallanak minket, ami bizonyos esetekben kellemetlen szituációkat idézhet elő, sértve az intim szféránkat.

A lap azt írja, ha nem szeretnénk, hogy a telefonunk belehallgasson a beszélgetéseinkbe, bármikor letilthatjuk azokat a funkciókat, amelyek lehetővé teszik ezt. Ehhez a Beállításoknál ki kell választani a Google elemet, majd a Google-alkalmazások beállításai menüt. Itt találunk egy Kereső, Segéd és Voice elnevezésű újabb menüt, aztán az előjövő elemek közül a Google Segéd nevűt kell kiválasztani. Itt jön be a Hey Google & Voice Match opció, ezt érintsük meg!

A beugró ablakban állíthatjuk be a Hey Google hangparancsok engedélyeit.

Ha nincs beállítva, akkor kell kikapcsolt helyzetre változtatni a csúszkát és ezzel a Google Asszisztens már nem tud lehallgatni.

A hvg.hu figyelmeztet: ha a Hey Google hangparancsok le is vannak tiltva, harmadik féltől származó alkalmazások továbbra is hozzáférhetnek a telefon mikrofonjához. Ennek szabályozásához minden alkalmazást külön-külön meg kell nézni ahhoz, hogy megtudjuk, milyen engedélyek vannak beállítva, ehhez a Beállítások Alkalmazások menüjét kell felkeresni.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×