eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pexels.com

Androidosokok figyelem, nem akármilyen frissítés érkezik

Hamarosan azokat az alkalmazásokat is alaposabban átnézni a Google, amiket nem a Play Áruházból tölt le valaki az eszközére.

A Google még 2017-ben vezette be azt a megoldását, ami igyekszik megvédeni a felhasználókat a káros alkalmazásoktól. Ez a Play Protect, ami az appok gyanús viselkedését figyeli, valamint ellenőrzi azokat, mielőtt a telepítés még befejeződne. Csakhogy ez nem minden alkalmazásra igaz: a szoftver nem ellenőrzi a külső forrásból származó appokat, így ezen az úton nagyobb eséllyel kerülhetnek kártékony programok az androidos eszközökre.

A Google most erre a problémára ad választ: a cég hamarosan frissíti a Play Protectet, így az már arra is képes lesz, hogy a mobilon lévő, külső forrásból – tehát nem a Play áruházból – származó appok működését figyelje – írja a Hvg.hu a BGR-t szemlézve. Az újdonság a Play Áruház frissítésével, a 37.5-ös számú verzióval vezeti majd be azt. Ez a hónap végéig válik mindenki számára elérhetővé.

A híroldal emlékeztet: a Play Protect sem tekinthető csodafegyvernek, vagyis nem tudja a rosszindulatú alkalmazások 100 százalékát kiszűrni. Emiatt érdemes körültekintőnek lennünk, mielőtt telepítünk egy adott appot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 07:30
×
×
×
×