eur:
379.03
usd:
348.64
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Unsplash.com

Nehezebb, de biztonságosabb lesz belépni a Gmailbe

A Google már kiadta azt a frissítést a Gmail levelezőrendszerhez, amely egy plusz azonosítási szintet vezet be a fiók használatához.

A Gmail levelezőrendszer mostantól biztonságosabb lesz, az új funkciót érdemes aktiválnia annak, aki nem szeretné, hogy illetéktelenek kezébe is jusson a leveleiből – írja a hvg.hu.

Az újítás miatt amikor egy fontosabb beállításon változtatna a felhasználó, igazolnia kell magát akkor is, ha a fiókba egyébként már bejelentkezett korábban. Így senki nem fog tudni módosítani a beállításainkon – és például továbbítani leveleinket saját postafiókjába is, vagy átkapcsoljon egy általunk korábban már utasításba adott levélszűrőt –, csak aki ezt az extralépést elvégzi.

A személyes azonosítás a megszokott módok valamelyikén működhet, például kétfaktoros azonosítással, amikor a mobilunkon megjelenő kódot kell beírni a weboldalra, vagy kiválasztani, milyen számot látunk megjelenni a képernyőn.

A Google a vállalati felhasználók számára tavaly már lehetővé tette, hogy ilyen módon adjanak egy plusz biztonsági réteget a dolgozók fiókjaihoz, ezekben a napokban azonban minden Gmail-használónál aktiválják a lehetőséget.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×