eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Nehezebb, de biztonságosabb lesz belépni a Gmailbe

A Google már kiadta azt a frissítést a Gmail levelezőrendszerhez, amely egy plusz azonosítási szintet vezet be a fiók használatához.

A Gmail levelezőrendszer mostantól biztonságosabb lesz, az új funkciót érdemes aktiválnia annak, aki nem szeretné, hogy illetéktelenek kezébe is jusson a leveleiből – írja a hvg.hu.

Az újítás miatt amikor egy fontosabb beállításon változtatna a felhasználó, igazolnia kell magát akkor is, ha a fiókba egyébként már bejelentkezett korábban. Így senki nem fog tudni módosítani a beállításainkon – és például továbbítani leveleinket saját postafiókjába is, vagy átkapcsoljon egy általunk korábban már utasításba adott levélszűrőt –, csak aki ezt az extralépést elvégzi.

A személyes azonosítás a megszokott módok valamelyikén működhet, például kétfaktoros azonosítással, amikor a mobilunkon megjelenő kódot kell beírni a weboldalra, vagy kiválasztani, milyen számot látunk megjelenni a képernyőn.

A Google a vállalati felhasználók számára tavaly már lehetővé tette, hogy ilyen módon adjanak egy plusz biztonsági réteget a dolgozók fiókjaihoz, ezekben a napokban azonban minden Gmail-használónál aktiválják a lehetőséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×