eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: microsoft.com

Dübörög az AI-forradalom: rendkívül hasznos segédet kap a Windows

Az új intelligens asszisztenst számos programban, alkalmazásban, továbbá böngészőben és keresőben, illetve okostelefonokon is lehet majd használni.

Szeptember 26-ától új intelligens segéd lesz elérhető a Windows 11 operációs rendszert használók számára – írja az Index a Microsoft hivatalos blogján megjelent közleményre hivatkozva.

A Copilot elnevezésű segédet az egér jobb gombját megnyomva vagy a Windows+C billentyűkombinációval lehet majd elindítani. Így a következő funkciókhoz, tevékenységekhez lehet majd hozzáférni:

  • hangvezérlésre való reagálás;
  • hátterek kezelése a képszerkesztésben;
  • szövegek generálása;
  • meglévő szövegekből összegző leirat készítése.

A segéd mindezeken kívül segít az operációs rendszer témájának beállításában, az Outlook levelezőprogram kezelésében, az Edge böngésző és Bing kereső használatában, valamint a felhőt, irodai programokat és egyéb alkalmazásokat biztosító Microsoft 365 működtetésében.

A lap azt írja, az okostelefonokra telepítve a Copilotot arra is lehet majd használni, hogy az általa gyűjtött információkra támaszkodva egyszerű instrukciók alapján

szöveges üzenetet írjon helyettünk.

A Microsoft 2022 végén vált vezetővé a mesterséges intelligencia területén azzal, hogy az OpenAI kutatólaboratóriummal együttműködve létrehozta a ChatGPT chatbotot, amely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelmezőmodelleket használ, ezek segítségével pedig a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×