eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Nyitókép: microsoft.com

Dübörög az AI-forradalom: rendkívül hasznos segédet kap a Windows

Az új intelligens asszisztenst számos programban, alkalmazásban, továbbá böngészőben és keresőben, illetve okostelefonokon is lehet majd használni.

Szeptember 26-ától új intelligens segéd lesz elérhető a Windows 11 operációs rendszert használók számára – írja az Index a Microsoft hivatalos blogján megjelent közleményre hivatkozva.

A Copilot elnevezésű segédet az egér jobb gombját megnyomva vagy a Windows+C billentyűkombinációval lehet majd elindítani. Így a következő funkciókhoz, tevékenységekhez lehet majd hozzáférni:

  • hangvezérlésre való reagálás;
  • hátterek kezelése a képszerkesztésben;
  • szövegek generálása;
  • meglévő szövegekből összegző leirat készítése.

A segéd mindezeken kívül segít az operációs rendszer témájának beállításában, az Outlook levelezőprogram kezelésében, az Edge böngésző és Bing kereső használatában, valamint a felhőt, irodai programokat és egyéb alkalmazásokat biztosító Microsoft 365 működtetésében.

A lap azt írja, az okostelefonokra telepítve a Copilotot arra is lehet majd használni, hogy az általa gyűjtött információkra támaszkodva egyszerű instrukciók alapján

szöveges üzenetet írjon helyettünk.

A Microsoft 2022 végén vált vezetővé a mesterséges intelligencia területén azzal, hogy az OpenAI kutatólaboratóriummal együttműködve létrehozta a ChatGPT chatbotot, amely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelmezőmodelleket használ, ezek segítségével pedig a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 2. 15:18
×
×
×
×