eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Elsőre talán zavaró, de annál hasznosabb újítás a Google-tól

Biztonságosabb lesz a Chrome, miután ezentúl gyakrabban érkeznek biztonsági frissítések a böngészőhöz.

A Google a jövőben gyakrabban fogja frissíteni a Chrome böngészőt – a döntés hátterében biztonsági megfontolások állnak. A cég eddig néhány – jellemzően négy – hetente frissítette a világ legnépszerűbb böngészőjének stabil kiadását, ettől jellemzően csak akkor tértek el, ha valamilyen sürgős hibajavítás érkezett.

A Neowin beszámolója szerint mostantól azonban minden héten érkeznek majd új biztonsági frissítések, már ettől a héttől kezdődően – írja a hvg.hu.

A Google egy hét eleji blogbejegyzésében emlékeztet, hogy a Chrome a nyílt forráskódú Chromium motorra épül, ami egyrészt előnyökkel jár például a javítások tesztelésénél és a hibák felfedezésében, ugyanakkor ennek ára van: a rosszindulatú felek kihasználhatják a hibajavítások láthatóságát, és támadhatják azokat a felhasználókat, akik böngészője még nem kapta meg a frissítést. Ezt hívják n-napos (n-day) támadásnak, mert bár a hibajavítás már elkészült, de sok felhasználóhoz még nem érkezett meg.

Az új, gyorsabban érkező frissítésekkel viszont védettebbek lesznek a felhasználók, így megnehezedik a rosszindulatú felek dolga is – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×