eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Komoly változások előtt az Apple okosórái

Az watchOS 10-zel, azaz az óra új operációs rendszerével még látványosabb és hasznosabb változások érkezhetnek a felületre.

Ha igazak a Bloomberg Apple-elemzőjének, Mark Gurmannek a legújabb értesülései, akkor az – iPhone-okról már ismert – widgetek hamarosan az Apple Watch felületének „központi részévé” válnak – írja a hvg.hu.

Gurman az Apple Watch widgeteket a korábban az Apple Watch részét képező Glances rendszer és a jelenleg az iPhone-on található widgetek kombinációjának nevezi. Ahelyett, hogy alkalmazásokat kellene megnyitniuk információszerzés céljából, a felhasználók egy halom „kütyüt” látnának, amik az időjárással, a tőzsdével, a felhasználó naptárával és sok mással kapcsolatos adatokat jelenítenek meg.

A widgetek egy kompatibilis Apple Watch modellen a felhasználó által kiválasztott bármelyik óralapra lennének rétegezve – olvasható.

„Mindez hasonlít a widget-veremhez is, amely az iOS és az iPadOS olyan funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy sok widgetet halmozzanak egybe, és görgessenek rajtuk" – tette hozzá a szakértő, aki szerint az Apple lépése azt sejteti, hogy belátták: az iPhone alkalmazás-központú platformja nem működik olyan jól egy órán, ahol a felhasználó gyorsan szeretné látni a legfrissebb információkat anélkül, hogy időt vesztegetne annak keresésére.

Az Apple állítólag az Apple Watch gombjai által végrehajtott funkciók módosítását is teszteli. Például a digitális korona megnyomásával a megszokott kezdőképernyőre való navigálás helyett az új widgetek nézet indulhat el. Az is várható viszont, hogy az Apple opcionálissá teheti az új kezelőfelületet – jegyzik meg.

A watchOS 10 frissítést az Apple idei fejlesztői konferenciáján (WWDC 2023) mutatják majd be, ami június 5-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×