eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
An iPhone 14 Pro smartphone on display at the Apple Inc. Regent Street store in London, UK, on Monday, Nov. 7, 2022. Apple expects to produce at least 3 million fewer iPhone 14 handsets than originally anticipated this year, according to people familiar with its plans. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Izgalmasan változhat az iPhone következő csúcsmodellje

Egy már ismerős megoldás érkezhet a telefonokba.

Ugyan a következő iPhone-generáció várhatóan szeptemberben esedékes bemutatójáig még sok idő van, a készülékek ilyenkor már a tervezőasztalon vannak. Emiatt aztán időről időre különféle információk szivárognak ki a leendő mollekről.

Az Apple témákban rendszerint jól értesült Ming-Chi Kuo elemző most egy korábbi jóslatára erősített rá, miszerint az idén érkező iPhone 15 Pro modelleknél a cupertinói vállalat elhagyhatja a hagyományos, kattanós fizikai gombokat, hogy egy új technológiával váltsa ki őket – írja a Hvg.hu.

Mindez persze nem azt jelentené, hogy ezentúl nem lenne mód a hangerő szabályozására vagy a készülék ki- és bekapcsolására: Kuo szerint az Apple szilárdtest (solid-state) gombokra cserélné őket, ami egy olyan technológián alapulna, amit a cég számos más termék esetében felbukkant már. Röviden, ez annyit jelentene, hogy nem lennének mozgó alkatrészek – teszi hozzá a híroldal.

A tajvani elemző szerdán közzétett Twitter-bejegyzéseiben arról írt, hogy az idén érkező iPhone 15 Pro modellek már ezzel az új technológiával lennének szerelve, és ennek érdekében egy újabb, taptic engine nevű alkatrész lenne bennük. Ez az, ami képes a hagyományos fizikai gombok visszajelzéseit szimulálni.

A 9to5Mac beszámolója szerint Kuo hozzáfűzte: amennyiben a felhasználóknak tetszene a megoldás, a későbbiekben más csúcskészülékekben is megjelenhet – példaként az iPad Prókat és a Watch okosórákat említette.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×