eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Sydney, Australia - November 4, 2011: Apple Computers logo and shoppers at the Apple Store in Sydney, Australia.
Nyitókép: PhillDanze/Getty Images

Ilyen lehet a következő iPhone – jön az Ultra

Alig több mint két hónapja, hogy az Apple bemutatta legújabb termékcsaládját, a pletykák máris a következő generációs készülékekről szólnak, nevezetesen az iPhone 15-ről, és még inkább az iPhone 15 Ultráról – a kaliforniai cég a jelek szerint ugyanis kicsit változtat készülékeinek elnevezésén.

Ahogy korábban, az Apple 2023 őszén is négy telefon dobhat majd piacra: az iPhone 15-öt, az iPhone 15 Plust, az iPhone 15 Prót (ezek nevei maradnak változatlanok), illetve az iPhone 15 Ultrát, mely a korábbi Pro Max modellek utódja lenne – írja az Index, jelezve: az Ultra elnevezés ugyan nem idegen az Apple termékpalettáján, annyiban mégis furcsa választás, hogy a konkurencia (lásd Samsung) már évek óta él a megnevezéssel csúcskategóris készülékei esetében.

Mint olvasható, a jelenlegi pletykák szerint a jövő évi Apple-csúcsmobil egy eddig még nem látott, frissített megjelenéssel kerül majd a boltokba. A rozsdamentes acél tokot az Apple Watch Ultrában is használt titán válthatja fel, ami egy különleges polírozási eljárásnak köszönhetően viszont nem matt, hanem fényes felületű lesz.

Az almás cég legutóbb 2020-ban frissített a készülékek külső dizájnján, akkor a lekerekített éleket egy robusztusabb, szögletes dizájn váltotta, a jelek szerint azonban az iPhone 15 Pro és 15 Ultra esetében a gyártó visszatér a lekerekített élekhez – de nem úgy, ahogy azt talán elsőre gondolhatnánk. A ShrimpApplePro szivárogtatásai alapján a készülékek továbbra is teljesen sík képernyővel érkeznének és az oldalak is egyenesek maradnának, a görbület csak a keret alsó, a hátlappal érintkező részét érintené. (A görbület mértéke minden bizonnyal nem lesz a renderen ábrázolttal megegyező.)

Más szivárogtatók szerint úgy kell elképzelni az új készüléket, mint az iPhone 11 és 12 ötvözetét, ahol az előlap karakterisztikái a 12-es és újabb mobilokéra hajaznak, míg a hátlapé a X és a 11-es mobilokéra. Ennek megfelelően a hátlap továbbra is üveg maradna, így az olyan extrák, mint a MagSafe és a vezeték nélküli töltés, persze továbbra is támogatottak lennének.

Ezek mellett a Ultra modell bekapcsológombjáról és hangerő-szabályozóiról is szól néhány pletyka, melyeket az Apple egy teljesen új, az iPhone SE főgombjához és a MacBookok touchpadjéhez hasonló nyomásérzékeny felülettel cserélne le, melyeknek haptikus visszajelzéseiről a már jól bevált Taptic Engine gondoskodna – olvasható mások mellett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×