INFORÁDIÓ
2021. november 28. vasárnap
Stefánia

csíkszentmihályi mihály

elhunyt

gyász

A település díszpolgárává avatott Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus a cím átadásán az erdélyi Csíkszentmihályon 2018. július 4-én.

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

Infostart

87 éves korában elhunyt a Széchenyi-díjas magyar-amerikai pszichológus, a flow-élmény, vagyis egy nagyon összpontosított elmeállapot pszichológia koncepciójának megalkotója.

A tudós Facebook-oldalán jelent meg a hír: szerdán, 87 éves korában otthon, családja körében elhunyt Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus, a flow-elmélet atyja.

Fiuméban, Olaszországban született, de 1956-ban az Egyesült Államokba költözött, hogy pszichológussá válhasson - egy szállodában kereste meg a létfenntartáshoz valót. A Chicagói Egyetemen a művészi kreativitásról írta doktori dolgozatát.

Chicagói évtizedeit követően a Claremont egyetemen 2000-ben megalapította az Életminőségi Kutatóközpontot, itt oktatott egészen visszavonulásáig.

A tudós a flow koncepciójával kapcsolatos munkájáról ismert.

A Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA külső tagja, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018