eur:
392.47
usd:
367.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A település díszpolgárává avatott Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus a cím átadásán az erdélyi Csíkszentmihályon 2018. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

87 éves korában elhunyt a Széchenyi-díjas magyar-amerikai pszichológus, a flow-élmény, vagyis egy nagyon összpontosított elmeállapot pszichológia koncepciójának megalkotója.

A tudós Facebook-oldalán jelent meg a hír: szerdán, 87 éves korában otthon, családja körében elhunyt Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus, a flow-elmélet atyja.

Fiuméban, Olaszországban született, de 1956-ban az Egyesült Államokba költözött, hogy pszichológussá válhasson - egy szállodában kereste meg a létfenntartáshoz valót. A Chicagói Egyetemen a művészi kreativitásról írta doktori dolgozatát.

Chicagói évtizedeit követően a Claremont egyetemen 2000-ben megalapította az Életminőségi Kutatóközpontot, itt oktatott egészen visszavonulásáig.

A tudós a flow koncepciójával kapcsolatos munkájáról ismert.

A Magyar Érdemrend nagykeresztjének tulajdonosa, az MTA külső tagja, szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×