eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 5, 2021: A medical worker holds an ampoule with the Sputnik Light COVID-19 vaccine at a COVID-19 vaccination centre set up at the GUM department store, its daily capacity increased to 5,000 citizens. Furthermore, there are a hundred vaccination centres based on Moscow polyclinics or set up in shopping centres and other popular city destinations to administer vaccine injections without prior appointment. Vladimir Gerdo/TASS (Photo by Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Vladimir Gerdo/Getty Images

Újabb részletek a Szputnyik Light oltásról

Az egyadagos vakcina három hónap után is 70 százalékos hatásosságot mutat a delta koronavírus-variáns ellen

Az egyadagos Szputnyik Light három hónap után is 70 százalékos hatásosságot mutat a delta koronavírus-variáns ellen – írja a Reuters alapján a 24.hu. Oroszországban valószínűleg hamarosan ez lesz a fő vakcina. Az eredmények nyilvánosságra hozásának az a célja, hogy a Szputnyik Lightot a nem orosz vakcinák utáni ismétlő oltássá is tegyék.

Az Orosz Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) hozta nyilvánosságra a kutatási adatokat is, amelyeket az orosz Gamaleja Intézet adott ki egyelőre lektorálás előtt álló tanulmányként a medRxiv szerverre. Az adatok szerint 28 ezer ember kapta meg az egydózisú oltást, az oltatlan kontrollcsoport pedig 5,6 milliós volt.

A Szputnyik Light más vakcinák után emlékeztető oltásként adva 83 százalékos hatékonyságot mutat a delta variáns és 94 százalékos hatásosságot a kórházba kerülés ellen – írja az RDIF közleménye. Az RDIF az idén 700 millió ember számára elegendő Szputnyik V és Szputnyik Light előállítására számít, a termelés mintegy 50 százaléka pedig már most külföldön zajlik. Oroszország a globális piac legfeljebb 20-25 százalékát akarja lefedni, és nem áll szándékában monopóliumot vállalni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×