eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Apple.com

Kedden jön az új iPhone

Továbbfejlesztett éjszakai üzemmód fényképezéshez, asztrofotó üzemmód és műholdas kapcsolat – a pletykák szerint ilyen lesz az új iPhone, melynek ára az eddigieknél is borsosabb lehet.

Az Apple következő nagy őszi eseményére szeptember 14-én, kedden, magyar idő szerint 19 órakor kerül sor – jelentette be a vállalat. Az esemény, amely a „California streaming” szlogent viseli, egy virtuális esemény lesz, amelyet az Apple Parkból közvetítenek – írja a hirado.hu.

A vállalat jellemzően az őszi eseményen jelenti be az év új iPhone-jait, az idei belépő várhatóan az iPhone 13 nevet kapja. Az új telefonszéria egyik fő jellemzője a nagy képfrissítési frekvenciájú képernyő lehet, de kisebb kijelzőkivágásokkal és továbbfejlesztett kamerákkal is rendelkezik majd.

Az Apple statikus eseménymeghívója alapján a szakértők arra következtetnek, hogy javított éjszakai üzemmódú fényképező jöhet, és az új iPhone-nak lehet asztrofotó üzemmódja, mint amit a Google kínált néhány Pixel telefonnál.

Ha az Apple az eseményen a várakozásoknak megfelelően leleplezi a következő iPhone-t, akkor valószínű, hogy a vállalat az iOS 15 megjelenési dátumát is megosztja majd. Azt már tudni, hogy az egyik funkció, a SharePlay nem lesz benne a szoftver első nyilvános kiadásában.

Az Apple-nek több más projektje is készül, amelyek szintén megjelenhetnek az eseményen. A következő Apple Watch, amely a hírek szerint az Apple Watch Series 7 nevet kapja, új dizájnt kap, laposabb élekkel és nagyobb, 41 és 45 milliméteres képernyőkkel. Új, 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók is készülnek, amelyek a vállalat egyedi fejlesztésű chipjeivel és SD-kártya foglalattal lesznek felszerelve.

Az új iPhone ára a koronavírus-járvány miatt kialakult chiphiány következtében a vártnál is borsosabb lehet. Az Apple egyik fő beszállítója, a TSMC hamarosan árat emel, ez pedig az Apple által is használt komponenseknél 3–10 százalékos árnövekedés jelenthet.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×