eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
The Axiom modules are targeted to attach to the International Space Station beginning in the latter half of 2024,
Nyitókép: Axiom Space

Emberi csontokat küldenek a Nemzetközi Űrállomásra

A start csúszik a rossz idő miatt: szombat helyett vasárnap indul a Falcon-9. .

Csaknem 2200 kilogrammos rakományt küld a NASA a Nemezetközi Űrállomásra. A "fuvarozó" ezúttal is SpaceX, amelynek Falcon-9-es rakétája és Cargon Dragon 2 teherűrhajója juttatja majd célba a szállítmányt.

A rakomány tartalmaz 480 kilogramnyi ellátmányt az űrállomás személyzetének, több mint egy tonnányi kutatáshoz szükséges anyagot és eszközt, 69 kilónyi felszerelést űrsétákhoz, 338 kiló alkatrészt és - külön említve - 24 kilónyi orosz alkatrészt.

A Dragon teherűrhajó és rakománya - NASA
A Dragon teherűrhajó és rakománya - NASA

A rakományában van egyebek mellett az űrben bekövetkező látásromlást diagnosztizáló műszer, a növényi stressz méréséhez szükséges kellékek és emberi csontok is. A csontokon az űrsugárzás csontszövet-növekedésre gyakorolt ​​hatását vizsgálják majd az űrállomás kutatói.

Az indítást szombatra tervezték, de a rossz idő miatt egy nappal elhalasztották vasárnapra, így magyar idő szerint reggel 9 óra 10 perckor várható. A kilövést a NASA és a SpaceX is élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×