eur:
393.47
usd:
368.3
bux:
66071.78
2024. április 24. szerda György
Pakisztáni diáklányok testhőmérsékletét mérik egy pesavari iskolában a tanítás első napján, 2020. szeptember 30-án. Pakisztánban a koronavírussal fertőzöttek számának csökkenése miatt szeptember 30-tól az általános iskolákban is újra megkezdődött az oktatás.
Nyitókép: MTI/EPA/Bilaual Arbab

A fülzúgás is a koronavírus-fertőzés egyik új jele

Továbbra is a láz, a végtagfájdalom, valamint a szaglás és ízlelés képességének elvesztése a leggyakoribb tünet, de most hét olyat azonosítottak, amely sok fertőzöttnél jellemző.

A koronavírus-fertőzés leggyakoribb szimptómái (például a láz és a szaglás elvesztése) mellett több olyan tünetet is azonosítottak már, amely ugyan ritkábban fordul elő, de főleg a társproblémákkal együtt jelentkezve intő jel lehet – írja a hvg.hu a indianai egyetem orvosi karán dolgozó Natalie Lambert vezetésével , közel 1600 fő megkérdezésével végzett kutatás alapján.

Hét tünetet írtak fel a kutatók azok közé, amik szerint koronavírus-fertőzésre lehet gyanakodni.

Az adatgyűjtést a csoport Facebook-oldalán közzétett kérdőívvel végezték. Az érintetteket ebben arra kérték, írják föl, milyen tüneteket tapasztaltak a betegséggel való, hosszabb küzdelem során. A listában hét, eddig nem ismert jelenség szerepel:

  1. herpesz
  2. repedezett, száraz ajkak
  3. fülzúgás (tinnitus)
  4. afta, illetve nyelvfájdalom
  5. véletlenszerű szagok, melyeket valójában nem érezni
  6. a látómezőben lebegő foltok
  7. ájulás, kollapszus (syncope)

A problémák nem minden koronavírus-fertőzöttnél jelentkeznek, sőt ritkák. Ezért sem szerepelnek az amerikai járványügyi központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) hivatalos listájában, ahol a leggyakoribb tüneteket említik; ilyen a láz, a végtagfájdalom, valamint a szaglás és ízlelés képességének elvesztése.

Az is fontos, hogy a fenti tünetek jelentkezése esetén nem kell azonnal koronavírus-fertőzöttségre gyanakodni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×