eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Alaposan fel kellett hizlalni a kis lényt, hogy szélnek ereszthessék

Az Ausztráliában partra vetődött pingvint 2 hónapon át nevelgették, majd Victoria állam egyik strandján visszaadták a természetnek, biztos, ami biztos, egy chippel.

Felerősítettek és visszahelyeztek a vadonba egy Ausztráliában partra vetődött pingvint, amely mintegy 250 kilométeres kimerítő utat tett meg szülőhelyétől, Új-Zélandtól.

A fjordlandi, más néven szélescsőrű pingvint Melbourne-től délre, a Lorne nevű üdülőhely sziklás tengerpartján fedezték fel pár hónapja. A melbourne-i állatkert gondjaiba vette

a félméteres madarat, amely olyan elcsigázott és alultáplált volt, hogy csak fokozatosan lehetett újra hozzászoktatni a táplálékhoz és a folyadékhoz.

Miután sikerült felerősíteni, apránként hozzászoktatták a tengervízhez is, hogy megerősödjenek az izmai is.

A viszontagságos utat megtett tengeri madarat

két hónapig tartó lábadozás

után szerdán, a Victoria állam partjainál fekvő Phillip Island egyik strandján tették ki újra a szabad természetbe egy mikrochippel ellátva, hogy követni tudják a mozgását.

"Kemény az élet az óceánon, de reméljük, hogy megtalálja az utat vissza Új-Zélandra, és kicsinyei születnek majd" - mondta az állatkert főállatorvosa, Michael Lynch.

A szélescsőrű pingvinek arról ismertek, hogy táplálék után kutatva képesek nagyon hosszú távolságokat megtenni a tengeren.

Néha olyan sokáig tartózkodnak a vízben, hogy kagylók telepednek meg rajtuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×