INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

mobiltelefon

kutatás

london

Kezdünk a mobiltelefonunk alapján gondolkodni

Kezdünk a mobiltelefonunk alapján gondolkodni

Infostart

Egy marketingszakértő szerint a sok mobiltelefon-használat miatt az akkumulátor töltöttsége kezd kihatni az emberek kedélyállapotára is.

Meghökkentő eredményre jutott a londoni Cass Business School kutatása: a mobiltelefon töltöttségét jelző ikon kihat a kedélyállapotunkra, és arra hogyan érzékeljük a teret és az időt. A megkérdezettek már egy utazás hosszát sem metrómegállóban határozták meg, hanem annak alapján, hogy kibírja-e a telefonjuk az utat - írja a Qubit.

Az előzetes eredményekből kiderült, hogy a résztvevők közül pozitív érzésekről számoltak be azok, akiknek telefonjuk fel volt töltve, míg

a lemerülőben lévők szorongásra és kellemetlen közérzetre panaszkodtak.

A kutatók szerint ezeknek az oka a mobilok fejlődésében rejlik: telefonjaink már nemcsak kommunikációs eszközök, hanem digitális pénztárcák, naplók és szórakoztató eszközök is. Ha egy felhasználó úgy érzi, hogy mindezekből kimarad, az szorongást kelthet benne.

Elsőre furának tűnhet, hogy ennyire kihat a telefonhasználat az életünkre, de már jó néhány éve több mobil van a földön, mint ahány ember. Ráadásul a legtöbben állandóan maguknál hordják:

egy 2016-os magyar kutatás a gyerekek játékmackójukhoz való ragaszkodásához hasonlította ezt a viszonyt

és a felmérésben részt vett válaszadók 79 százaléka csak egy-két órára tudta letenni a telefonját.

Az amerikai egészségügyi minisztérium kutatása szerint sokan a telefonjukat a személyiségük részének érzik. Thomas Robinson, a Cass Business School marketingszakértője szerint a felhasználók hajlamosak azt feltételezni, hogy az emberek úgy viszonyulnak az élethez, mint a telefon töltöttségéhez: sokan antiszociálisnak, sőt egyenesen felelőtlennek tartják azt, aki hagyja lemerülni a mobilját.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018