eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Táborosi András

Friss hírek a szétválasztott sziámi ikrek állapotáról

Magához tért a fejüknél összenőtt és a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyike. Testvére is önállóan lélegzik már, de őt még mélyaltatásban tartják. Édesanyjuk folyamatosan a lányok mellett van, beszél hozzájuk - mondta az InfoRádióban a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője.

Az alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú, 3 éves kislányok egyike már valóban magához tért - erősítette meg az InfoRádió érdeklődésére a korábbi értesüléseket Sándor Alexandra Valéria.

"Szabályosan mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját és figyeli a környezetét, ami mindenképpen pozitív fejlemény"

- mondta el a kommunikációs vezető.

A mélyaltatásban lévő kislányról szólva elmondta, ő légzéstámogatás alatt áll, de már önállóan lélegzik.

"Kint tartózkodó orvosaink folyamatosan figyelik az állapotát, ennek függvényében döntenek a továbbiakról" - tette hozzá. A mélyaltatásra a regeneráció miatt van szükség a 30 órás koponya- és agyszétválasztás után - mondta még.

A magyar orvosok javaslatára a gyermekek anyja folyamatosan a kicsik mellett van, simogatja a kislányokat, beszél hozzájuk.

A szakemberek most várnak és figyelnek,

a gyorsabban fejlődő kislány rehabilitációja hamarosan meg is kezdődhet, de nincs recept,

hogy ilyenkor melyik fázisra mennyi időt kell szánni, hiszen ez az eset és maga a műtétsorozat is igen ritka.

"Most még nagyon korai fázisban vagyunk. A szétválasztás augusztus 1-jén és 2-án történt, és még heteknek, hónapoknak kell még eltelnie ahhoz, hogy a kislányok neurológiai státusza értékelhető legyen" - mutatott rá Sándor Alexandra Valéria. A szakember arról is bezsélt, hogy a kislányok megpróbáltatásainak még nincs vége, egyebek között egy

másodlagos koponyarekonstrukció

is vár rájuk, erről is az állapotuk változásának függvényében döntenek majd az orvosok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×