INFORÁDIÓ 
2019. november 22. péntek
Cecília

sziámi ikrek

orvos

banglades

Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike

Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike

Infostart

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás - közölte az alapítvány.

Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség.

Rabeya, az édesanyja és dr. Csapody Marcell
Rabeya, az édesanyja és dr. Csapody Marcell Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően az alapítvány orvosainak egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Az alapítvány alapítói – Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész – s az aneszteziológiai team vezetője, Dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018