eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás - közölte az alapítvány.

Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség.

Rabeya, az édesanyja és dr. Csapody Marcell
Rabeya, az édesanyja és dr. Csapody Marcell Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány)

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően az alapítvány orvosainak egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Az alapítvány alapítói – Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész – s az aneszteziológiai team vezetője, Dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×