INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

klímaváltozás

felmelegedés

meleg

hőmérséklet

Drámai jelenségek, riasztó jelek az időjárásban

Drámai jelenségek, riasztó jelek az időjárásban

Infostart / MTI

A negyedik legmelegebb év volt 2018 a rendszeres mérések kezdete óta - közölte hétfőn az Európai Unió Copernicus klímaváltozást vizsgáló szolgálata (Copernicus Climate Change Service, C3S).

A felszíni levegő átlagos hőmérséklete 14,7 Celsius-fok volt 2018-ban, 0,2 Celsius-fokkal alacsonyabb, mint 2016-ban, a rendszeres mérések kezdete óta regisztrált legmelegebb évben. A 2016-os év az El Nino-jelenség miatt volt melegebb, az ugyanis növelte a Csendes-óceán felszínének hőmérsékletét.

"2018-ban ismét nagyon meleg évünk volt, a negyedik legmelegebb a regisztrált mérések óta" - mondta Jean-Noel Thépaut, a C3S vezetője.

"A drámai klímajelenségek, mint a meleg és száraz nyarak Európa nagy részén vagy az északi-sarkvidéki régió emelkedő hőmérsékletei, riasztó jelek mindannyiunk számára"

- tette hozzá.

2018-nál csak a 2017-es és a 2015-ös volt még melegebb a 19. század óta.

Az elmúlt hónapban Lengyelországban mintegy 200 ország hozta létre azt a szabálykönyvet, melynek követésével megvalósíthatóvá válhat a 2015-ös párizsi klímaegyezmény célkitűzése, a globális felmelegedés mérséklése.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018