INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

környezetvédelem

újrahasznosítás

alumínium

doboz

szelektív hulladékgyűjtés

szelektív hulladék

szelektív hulladékgyűjtés

Így fordítsd a saját hasznodra a környezetvédelmet

Infostart / InfoRádió

Utazást és koncert jegyet is nyerhet az, aki óvja a környezetét és visszaváltja az alumínium dobozokat a gyűjtőállomásokon.

Az alumínium csomagolás végtelen számú alkalommal száz százalékban újrahasznosítható, ráadásul az eredeti energiaszükséglet öt százaléka szükséges ahhoz, hogy újra alumínium készüljön belőle – közölte Duma László, a Returcom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Eurostart felmérése szerint a magyarok évente fejenként 378 kilogramm hulladékot termelnek, aminek mindösszesen 5 százalék kerül komposztálásra, 9 százalékát elégetik, és 23 százalékot hasznosítanak újra. A maradék 65 százalék pedig lerakókba kerül. Az Európai Bizottság 2030-ra egész Európában 70 százalékos újrahasznosítást szeretne elérni.

Duma László szerint ennek a célnak az elérése érdekében tudatosodnia kell mindenkiben, hogy miért érdemes és hogyan lehet újrahasznosítani.

A „Dobd be magad!” kampány azt üzeni, van megoldás arra, hogy egyszerű módon védjük a környezetünket. Az ezen belül meghirdetett „Aluvaluta” kezdeményezés pedig ajándékokkal ösztönöz a tudatos újrahasznosításra – ismertette az ügyvezető igazgató.

„Aki az üres aludobozait visszaviszi az országban 200 helyen megtalálható automaták egyikébe, a visszaváltáskor kapott szelvénnyel egy játékban vehet részt. A fődíj egy 200 ezer forintos utazást, és számos koncertjegyet is lehet vele nyerni” - mutatta be a kezdeményezést Duma László.

Elmondta, hogy évente átlagosan nagyjából 90 alumínium italos dobozt fogyaszt minden magyar állampolgár. A magyarok az aludobozok közel felét dobják szelektív hulladékgyűjtőbe, vagyis évente 45 alumínium dobozt hasznosítunk újra, 45 pedig a szemétlerakókban végzi -

Ezen az arányon szeretnénk javítani, mert minél nagyobb arányban kerülnek az alumínium dobozok a szelektív gyűjtőkbe, annál több szén-dioxid kibocsátását takaríthatjuk meg a bolygónk számára – emelte ki a Returcom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó hang

Így fordítsd a saját hasznodra a környezetvédelmet
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018