eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Néhány év múlva leválunk az okostelefonról

A pánikgomb a legkeresettebb viselhető eszköz a potenciális vásárlók körében, amelyet az okosóra, a nyomonkövető készülék, valamint a személyazonosító és a viselhető víztisztító követ az Ericsson ConsumerLab felmérése szerint.

A Viselhető technológia és a dolgok internete című jelentésben 5000 okostelefon-használó véleménye szerepel, akiknek fele hord viselhető eszközöket. A felhasználókat Brazíliában, Kínában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kérdezték meg.

A jelentésből az is kiderült, hogy az okostelefon-használók harmada úgy gondolja, hogy 2020 után legalább öt viselhető, internetre csatlakoztatható eszközt fog hordani.

A szakértők szerint amint a viselhető eszközök intelligensebbé és függetlenebbé válnak - például a csatlakoztathatóságban -, az okostelefonok képernyője veszíthet a jelentőségéből. Az okostelefon-felhasználók 38 százaléka szerint alig öt év múlva a viselhető eszközökkel fogjuk elvégezni az okostelefonos műveletek nagy részét.

Jasmeet Singh Sethi, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói adatokért felelős szakértője a tájékoztatás szerint úgy vélte, az okostelefonoktól való elválás korai jelei már most is láthatók, hiszen az okosórákat használók 40 százaléka máris kevesebbet használja okostelefonját.

A fogyasztók 60 százaléka szerint a következő öt évben a viselhető eszközök mellett el fognak terjedni például a bőr alá ültetett chipek, amelyek nemcsak az egészségügyi adatok nyomon követésére lesznek alkalmasak, hanem ajtók nyitására, tranzakciók és személyazonosság hitelesítésére, valamint tárgyak vezérlésére is. Az okostelefon-használók 25 százaléka már ma is használja az okostelefonját arra, hogy távolról vezéreljen digitális eszközöket otthonában - derült ki a kutatásból.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×