eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Indonéziába tart az Egyesült Államokban élő utolsó szumátrai orrszarvú

Õshazájába, Indonéziába tart az Egyesült Államokban élő utolsó szumátrai orrszarvú, hogy segítséget nyújtson a súlyosan veszélyeztetett faj megőrzésében.

Az ohiói Cincinnati Állatkert illetékese pénteken közölte, hogy a nyolcéves Harapan pénteken megkezdte légi, vízi és szárazföldi útját Indonéziába. Az út mintegy 50 órát tart.

Az állatot elkíséri egy állatorvos és az a gondozó, aki jelen volt akkor, amikor Harapan bátyja apa lett 2012-ban abban az indonéziai rinocérosz rezervátumban, ahova most Harapant is szállítják.

A becslések szerint világszert körülbelül száz szumátrai orrszarvú él vadon Indonézia és Malajzia erdőiben, és az egész világon nyolc él fogságban.

A Cincinnati Állatkert az egyetlen olyan létesítmény az Egyesült Államokban, ahol a szumátrai orrszarvú tenyésztése sikerrel járt. Harapan utazásától azt remélik, hogy egy vagy több nősténnyel párosodik a rezervátumban.

2007-ben a Cincinnati Állatkertben elsőként született szumátrai orrszarvúborjút, Andalast áttelepítették a szumátrai Way Kambas Nemzeti Park területén lévő orrszarvú rezervátumba. Azóta is ott él három nőstény és egyetlen csemetéje társaságában.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×