eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tévhitek a Balatonról

Nyílt nap lesz az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetében július 5-én.

A tihanyi kutatóintézetben a látogatók a Balaton partján kialakított bemutatóhelyeken ismerhetik meg a tó makroszkopikus élővilágát (a tóban élő vízinövényeket, illetve a parti öv gerinctelen állatait és halait) és a vizsgálatokhoz használt terepi műszereket. Laboratóriumokban mutatják be a tóban élő mikroszkopikus növényi és állati szervezeteket, illetve az intézetben alkalmazott vízkémiai és kísérletes állattani módszereket - írja a vehir.hu.

A látogatók két ismeretterjesztő előadást is meghallgathatnak. Az intézet igazgatója, G. Tóth László a Balatonnal kapcsolatos tudományos tévedésekről és áltudományos közlésekről tart előadást. Az előadás címe: "Hitek és tévhitek a Balatonról". "Mit köszönhetünk a Balatonnak?" címmel Vörös Lajos és Somogyi Boglárka tartanak előadást a tó ökoszisztéma szolgáltatásairól.

Az érdeklődők "A Balaton-kutatás eredményei képekben" c. kiállítást, és a "80 éves a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet" című, az intézet történetét és főbb kutatási területeit bemutató 30 perces dokumentumfilmet is megtekinthetik.

A nyílt nap helyszíne: Tihany, Klebelsberg Kuno utca 3. Időpont: július 5., péntek, 9:00-16:00. A két előadás 11:00-kor, illetve 14:00-kor kezdődik, a rendezvényen a részvétel ingyenes.

A tihanyi Limnológiai Kutatóintézet Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter kezdeményezésére létesült, 1927-ben.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×