eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Új földtörténeti korszakot hirdettek ki Nobel-díjas tudósok

Antropocénnek, vagyis az ember korszakának nevezte ki a jelenleg uralkodó földtörténeti kort húsz Nobel-díjas és több más tudós szerdán, így hívva fel a döntéshozók figyelmét a Föld megmentéséhez szükséges eszközök mielőbbi bevetésének fontosságára.

"Mi vagyunk az első generáció, amely felismeri az emberiséget fenyegető globális veszélyeket" - hangoztatta Mario Molina, a Nobel-díjasok csoportjának kémiai Nobel-díjjal kitüntetett szóvivője.

Kétnapos tanácskozásukon elfogadott stockholmi memorandumban a tudósok többek között a szegénység legyőzése és a klímaváltozás kezelése érdekében sürgettek intézkedéseket.

Azt is szorgalmazták, hogy 2015-től a Föld felmelegedésének mértékét évente maximum két Celsius fokban kellene korlátozni. Ez elsősorban a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentésével érhető el.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×