eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Teáskannában fő az arannyal dúsított rákellenes gyógyszer

Pár év, és akár Ön is főzhet rákellenes gyógyszert teáskannában. Az tudósok egy speciális fekete teafüvet használtak arra, hogy a belőle főzött ital segítségével kinyerjenek a nagyon piciny aranyrészecskéket, amelyek hatásosan a célhoz, a daganathoz szállítják a rákellenes anyagokat.

Rákellenes gyógyszert főztek egy teáskannában a kutatók. A Dardzsiling fekete teát használták arra, hogy az aranysóból apró aranyrészecskéket nyerjenek ki, amelyek képesek megkönnyíteni az utat a rákos sejtekhez.

Az arany nanorészecskék, amelyek ezerszer kisebbek az emberi haj szélességénél, alkalmasak lehetnek a daganatok legyőzésére. Az eljárás "zöldebb", környezetbarátabb, mint a részecskék kinyerésének eddigi módjai, mivel az egyetlen melléktermék a gyanús ízű tea.

A sóaranyat a teában található anyagok változtatják át stabil arannyá, amelynek szemmel látható jele az, hogy a tea rózsaszínes-pirosas színe halványsárgára változik.

A rákellenes anyagok természetes módon vannak jelen a teában. Azonban nem képesek célba érni anélkül, hogy más anyag ne kézbesítené őket. A piciny arany nanorészecskék a nagyobb aranysódarabokból származnak. Az arany azért jó minderre, mert még kis méretben is stabil anyag, és nem bomlik fel.

A Missouri Egyetem professzora, Dr. Kattesh Katti emlékeztetett: a történelem folyamán a teaivást mindig összefüggésbe hozták az egészséggel. Az új módszerrel, az arany nanorészecskék segítségével közvetlenül a daganathoz irányíthatják a rákellenes anyagokat.

A folyamat azonban sajnos még csak a laborban működik, addig még sok idő van hátra, hogy rákellenes gyógyszer legyen belőle.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×