eur:
389.83
usd:
362.89
bux:
68090.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Életben tartottak egy 475 grammos koraszülöttet - már majdnem 3 kilós

Mexikói orvosoknak sikerült életben tartaniuk egy 475 grammos súllyal született kislányt. Sofia súlya azóta már elérte a 2,9 kilogrammot, és egészségi állapotát jónak minősítették az orvosok.

A kislány öt és fél hónapot töltött az anyaméhben. Édesanyjának, a 35 éves Leticia Chaparrónak előtte négy sikertelen terhessége volt, és most is magas vérnyomás miatt kezelték. A felnőtt tenyérnél alig valamivel nagyobb koraszülöttet 90 napig mesterségesen kellett lélegeztetni.

A mexikói társadalombiztosítási intézet statisztikája szerint először sikerült egy ilyen kis súllyal született gyermek életét megmenteni. A Sofiáéhoz hasonló súlyú koraszülötteknél nemzetközi összehasonlításban is nagyon csekély a túlélés esélye.

A születése utáni 98. napon Sofia súlya 2,1 kilogramm volt, négy hónapos korában pedig már 2,9 kilogrammot nyomott. Bár egészségi állapota jó és stabil, a gyermek fejlődését legalább kétéves koráig állandóan figyelni kell.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×