eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Napi egy alma megelőzi az Alzheimer- és a Parkinson-kórt?

A legújabb kutatások szerint rendszeres gyümölcsfogyasztással még az olyan betegségek is megelőzhetőek, mint az Alzheimer- és a Parkinson-kór.

A szőlő, a narancs és a banán kivonata csökkenti azt a károsodást, amelyet az Alzheimer- és a Parkinson-kór okoz a neuronokban - az agy és a gerinc idegsejtjeiben. A kutatások eredménye szerint e három, a nyugati étrendben leggyakrabban fogyasztott gyümölcs antioxidánsai megakadályozzák a stressznek kitett neuronok megmérgeződését.

A kutatást vezető Csang I Li professzor szerint a legnagyobb koncentrátumban a héjától megfosztott szőlőben találhatóak meg ezek az antioxidánsok, ezt a banán és a narancs követi.

Mint elmondta, sok kérdést kaptak azzal kapcsolatban, milyen potenciális jótékony hatása van a friss gyümölcsök rendszeres fogyasztásának, ezért kezdték meg a kutatást.

Azt már korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy az Alzheimer-kórban szenvedő betegek agya megnövekedett stressznek van kitéve. Általános vélemény szerint az emiatt kialakuló diszfunkciók a felelősek a betegek idegi degenerációjáért.

Mint kiderült, a friss gyümölcsök fogyasztása segít az idegsejtek megvédésében, így fontos szerepet játszhat az Alzheimer-kórhoz hasonló betegségek kialakulásának megakadályozásában.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×