eur:
388.67
usd:
361.15
bux:
68653.14
2024. május 7. kedd Gizella

Rontja a memóriát a mobiltelefon

Nem tesznek jót a mobiltelefonok az emlékezőtehetségnek - derül ki egy magazin számára készített felmérésből. Az összefüggés nem biológiai, a fiatalabbak egyszerűen kihelyezték a memóriájuk egy részét a mobiljaikba.

A mintegy háromezer megkérdezett negyede nem tudta megmondani a vonalas telefonszámát, kétharmada pedig legfeljebb három rokon, illetve ismerős születési dátumát tudta fejből.

A mobilokkal együtt felnőtt ifjú generáció tagjai észrevehetően gyengébben teljesítettek az idősebbekhez képest, kevesebb telefonszámot és születési dátumot tudtak helyesen megadni.

A megkérdezettek körülbelül kétharmada mondta azt, hogy a telefon vagy más elektronikai eszköz segítségét veszi igénybe, ha dátumokra kell emlékezni.

"Az emberek egyre inkább rá vannak utalva ezekre a technikai eszközökre, ha az emlékezetről van szó" - vonta le a következtetést Ian Robertson, a dublini Trinity College pszichológia professzora.

A Puzzler Brain Trainer magazin számára készült felmérésben háromezer embert kérdeztek meg az utóbbi két hétben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×