eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vége a megfázásnak, megtalálták a csodagyógyszert!

A kasvirág megfázással szembeni hatékonyságára találtak bizonyítékokat amerikai orvosok. Eredményeik szerint a gyógynövény kevesebb mint a felére csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát, és jelentősen gyorsítja a felépülést is.

A kutatók 14 vizsgálat eredményeit tekintették át, és megállapították: a kasvirágból készült készítmények 58 százalékkal csökkentik a megfázás veszélyét, ha pedig a betegség kialakulása után alkalmazzák a gyógynövényt, akkor 1,4 nappal gyorsítja a felépülést.

A projektet vezető Craig Coleman szerint eredményeik biztatóak, de még át kell tekinteni a kasvirág esetleges mellékhatásait, mielőtt ajánlanák a használatát. Viszonylag ritkán gyomorpanaszok, hányinger és szédülés jelentkezik.

A kutatók elismerték azt is, hogy egyelőre nincsenek tisztában a gyógynövény hatásmechanizmusával.

Angol szakemberek az eredmények kapcsán kiemelik, hogy a kasvirág elsősorban a megfázás kezelésére alkalmas, mert az immunrendszer erősítésén keresztül gyorsítja a felépülést, és csökkenti a köhögés, a fejfájás, valamint az orrfolyás intenzitását.

A Prince's Foundation for Integrated Health nevű egészségkutató szervezet szóvivője az eredmények után kijelentette: a megfázás kezelése az orvostudomány Szent Grálja, és a jelek szerint a kasvirág utat mutat ebben a kutatásban, de még sok vizsgálatra van szükség addig, míg biztosra mehetnek.

Az Észak-Amerikában őshonos kasvirágot az indiánok használták gyógynövényként, Európában a harmincas években kezdték alkalmazni. Amerikában több mint nyolcszáz készítmény tartalmazza a kasvirág valamely részének kivonatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×