eur:
389.3
usd:
361.47
bux:
68428.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jó tanács a cukorbetegeknek: nem érdemes fogyókúrázni!

Egy kis súlyfölösleg kimondottan hasznos lehet az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek, kevésbé fenyegetik ugyanis őket a kór szövődményeként gyakran előforduló szív- és érrendszeri megbetegedések - derült ki egy orvosi kutatásból.

A szív- és érrendszeri megbetegedések fiatalabb korban fenyegetik a cukorbetegeket, mint az átlagos népességet, és az egyik vezető haláloknak számítanak a körükben.

A Pittsburgh-i Egyetem kutatói azonban kiderítették, hogy az 1-es típusú cukorbetegek esetében a minimális túlsúly kimondottan előnyös, kevésbé meszesednek el ugyanis a koszorúsereik - éppen ellentétesen a nem cukorbetegekkel.

Általánosságban ugyanis minél kövérebb valaki, annál nagyobb a valószínűsége a koszorúserek elmeszesedésének. A 315 cukorbeteg kétharmadánál viszont a túlsúlyukkal ellentétes arányban diagnosztizálták a meszesedést.

"Az eredmények nem jelenti azt, hogy az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőket fel kellene szólítani arra, hogy hízzanak meg. De arra bizonyíték, hogy a túlsúlyukhoz másképpen kell hozzáállni, mint a többiek esetében" - figyelmeztetett a kutatás vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×