eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A nagy diéta teszt

A sokak által vitatott Atkins-diéta bizonyult a leghatékonyabbnak egy széles körű amerikai vizsgálatban, amelyben különböző fogyókúrás módszereket vetettek össze.

A több mint 300 résztvevő négyféle diétát alkalmazott: egy részük a kevés szénhidrát bevitelét előirányzó Atkins-, mások a 40:30:30-as szénhidrát:fehérje:zsír arányt ajánló Zone-, a következő csoport tagjai a nagyon zsírszegény, magas szénhidrát tartalmú Ornish-, míg a többiek a zsírszegény, magas szénhidrát tartalmú LEARN diétát alkalmazták.

Az egyéves időszak végén a 77, Atkins-módszert követő nő átlagosan 4,7 kilogrammtól szabadult meg, a LEARN 2,6, az Ornish 2,17, a Zone 1,59 kilogrammos átlagos súlycsökkenést eredményezett.

A kutatók azt tapasztalták, hogy az Atkins-diétát alkalmazó csoport vérnyomása és káros koleszterinszintje csökkent a legnagyobb mértékben. Az Atkins sikerét ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a vizsgálat vége felé a diátázók többsége visszaszedett valamennyit a súlyából.

A tanulmány szerzői ugyanakkor nem találkoztak olyan káros hatásokkal, amely az Atkins ellenzői szerint hosszú távon fellép, de elismerték, hogy ezek a viszonylag rövid vizsgálati idő miatt nem is jelentkezhettek.

A tudósok elismerték, hogy a nagyon kevés szénhidrát bevitele mellett valóban problémát okozhat egyes vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségben történő felszívódása.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×